NYHETER 2021-11-22 KL. 17:00

Världsmästare i munspel och erkänd gitarrvirtuos kommer till Alvesta

Av Josefin Petersson

Världsmästare i munspel och erkänd gitarrvirtuos kommer till Alvesta
Filip Jers och Emil Ernebro kommer till Kulturkällaren i Alvesta. Foto: Pressbild

ALVESTA. En är världsmästare i munspel. Den andre är en erkänd gitarrvirtuos. Tillsammans har de blivit kända bland annat från Allsång på Skansen. Nu kommer Emil Ernebro och Filip Jers till Kulturkällaren i Alvesta.

Duon bildades 2017 men hade i flera år fått höra på olika håll att ”ni borde spela tillsammans.” Emil Ernebro och Filip Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absolut världsklass. Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister och blivit världsmästare på munspel.

Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, poplåtar från 1960- och 70-talen och svenska visor. Deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng. Våren 2019 släppte de sin debutskiva “Duet” och den mottogs med förtjusning både av publik och recensenter. Sommaren 2019 framträdde Emil Ernebro och Filip Jers i “Allsång på Skansen” inför en miljon tittare i direktsänd TV.

Nu på torsdag den 25 november kl 19:00 i Kulturkällaren i Alvesta bjuder de på konsert och detta i samarbete med Musik i Syd och deras ”Musikriket”-turné i Småland denna veckan.

Josefin Petersson