Klik venligst
NYHETER 2020-11-14 KL. 17:01

Uppgifter om större ingripanden i Vislanda tonas ned av polisen

Av Hans Nilsson

Uppgifter om större ingripanden i Vislanda tonas ned av polisen
Den senaste tiden har polisen gjort ett par större ingripanden i centrala Vislanda där man utfört husrannsakningar och omhändertagit personer. Men polisen vill tona ned insatserna. Foto: Hans Nilsson

VISLANDA. Polisen har den senaste tiden gjort ett par större ingripanden i centrala Vislanda där man utfört husrannsakningar och omhändertagit personer. Men polisen vill tona ned insatserna.- Vislanda är inte mer utsatt generellt än andra orter. När vi gör ingripanden syns det, men det är kanske rutinjobb för oss, säger Ola Severinsson, kommunpolis i Alvesta.
Ett antal brottshändelser i Vislanda har skapat en viss oro hos en del boende.
För ett tag sedan skedde det en skottlossning mitt inne i Vislanda. Kommunpolisen Ola Severinsson kommenterade det i Lokaltidningen.
Han påpekade att det inte fanns några uppgifter om att människor skadats eller spår av skottskador på byggnader. Det troliga är att någon har skjutit i luften.
- Jag kan förstå om man blir orolig, men det här är förhoppningsvis en enskild händelse, förklarade Ola Severinsson då.
Han påpekade att polisen inte skulle öka sin närvaro i Vislanda på grund av skottlossningen. Det finns platser i lokalpolisområdet där vi behövs mer, lade Ola Severinsson till.
Men den senaste tiden har Vislandabor kunnat se med egna ögon att polisen gjort ett antal större ingripanden.
Vid de tillfällena ska det ha varit flera polispatruller på plats i centrala Vislanda där polisen gjort husrannsakningar i bilar och hus och tagit med personer på förhör.
- Vi gör ingripanden när brott har begåtts, men vi gör inte fler ingripanden i Vislanda än i exempelvis Moheda och Hjortsberga eller andra orter i Alvesta kommun, säger Ola Severinsson.
Enligt uppgift ska det vara flera missbrukare i Vislanda som skapar oro.
- Det finns narkotika och missbrukare i nästan alla orter och Vislanda är inte mer drabbat av det än andra orter i närområdet, klargör han.

Redan i augusti sade Ola Severinsson i en intervju i Lokaltidningen att polisen inte har sett någon ökad brottslighet i Vislanda om man tittar på inflödet av anmälda brott.
Inte heller att det skulle vara några problem med ungdomsgäng. Detta trots att det har rapporterats om skadegörelse på skolan i omgångar.
Dessutom har det skett rånförsök på Ica och inbrott bland annat på Ica och Apoteket och butiken Lilla Hörnan har i år haft tre inbrott där det totalt har stulits varor för över 40 000 kronor.hans nilsson