NYHETER 2022-8-24 KL. 08:55

Unga får chansen när Toyota nyanställer

Unga får chansen när Toyota nyanställer

Sedan lite mer än två månader tillbaka arbetar Linus Johansson och Filip Johansson på Toyota i Växjö. Linus Johansson är lageransvarig och Filip Johansson arbetar som bilmekaniker, båda två kommer direkt från gymnasiet.

Innan Linus Johansson började på Toyota i Växjö gick han hockeygymnasium i Kalmar med inriktning ekonomi, men han är från Växjö från början. Han kände redan några som arbetade på Toyota Växjö sedan innan, så det var ett enkelt val för honom. Han arbetar på lagret och har hand om reservdelarna, han tar även emot beställningar från kunder när de ringer in och på helgerna tvättar han bilar.

Filip Johansson kommer även han direkt från gymnasiet, han gick fordonsprogrammet på Kungsmad här i Växjö och var under sin praktik på Toyota. Eftersom han sedan tidigare varit på Toyota så var det även för honom ett enkelt val efter studenten. För hans del innebär arbetsuppgifterna både lagning och service av bilar.
– Toyota är en bra arbetsplats tycker jag, vi är ett gäng som är samlade och det var lätt att komma in i gänget, säger Filip
Johansson och Linus Johansson fyller i.
– Vi har fått hjälp med våra arbetsuppgifter, om man undrar något så är det bara att fråga kollegorna, det är alltid någon som kan hjälpa till.
– Filip Johansson visade redan under skoltiden och sin praktik hos oss att han brinner för yrket. Linus Johansson har läst tre år ekonomi och det passar perfekt för en tjänst bland lagersaldo och siffror.
Vi hoppas de ska trivas hos oss och önskar dem lycka till, säger Henrik Johansson, VD och delägare på Toyota Växjö.