NYHETER 2020-4-1 KL. 08:55

UF-företag klart för SM

Av Hans Nilsson

UF-företag klart för SM
Perya Khezri, Isac Rudeinius, David Snygg Nygren, Sali Amin och Edvin Eriksson i UF-företaget Safe & Sound vann den regionala tävlingen som årets samhällsentreprenörer. Nu är de klara för SM i maj. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. UF-företaget Safe & Sound i Växjö som skapat ett säkerhetspaket för ungdomar vann den regionala tävlingen som årets samhällsentreprenörer. Nu är de klara för SM. - Vi är väldigt glada, säger Perya Khezri, vd på Safe & Sound.
Rånen mot ungdomar har ökat de senaste åren och fler i Växjö känner en otrygghet.
Lokaltidningen skrev nyligen om fem elever på andra året på ekonomprogrammet Katedralskolan i Växjö som har tagit fasta på den ökade otryggheten inom ramen för UF-företaget Safe & Sound.
De erbjuder ett säkerhetspaket för ungdomar. I säkerhetspaketet finns en tygpåse med en tygbit man kan ha både utanför och innanför påsen med texten ”Jag är larmad”.

Det ingår två olika larm. Båda larmen kan ljuda i 135 decibel och innehåller en ultraviolett spray som gärningsmannen inte kan se, men som polisen kan se med UV-lampor. Den billigare versionen kommer även att ha en illaluktande doft och den dyrare en unik DNA-kod kopplad till larmen.
Nu har UF-företaget Safe & Sound vunnit den regionala tävlingen som årets samhällsentrepenör. Perya Khezri, Isac Rudeinius, David Snygg Nygren, Sali Amin och Edvin Eriksson som arbetar i UF-företaget Safe & Sound är jublande glada.
De har kvalificerat sig för SM som går i maj.
- Det här känns väldigt bra, vi kan kan nu kalla oss för årets samhällsentreprenörer. Vårt mål var att göra nytta i samhället och motverka otrygghet och brottslighet, och vinsten är en bekräftelse på att vi gör det, säger Perya Khezri.
- Dessutom finns det knappt några sådana här produkter på marknaden. Nu kanske vi kan öppna upp den marknaden och få företag att ta fram och utveckla produkter för överfallslarm. Men vi är ju entreprenörer och hoppas också att vårt UF-företag kan sälja säkerhetspaketet och växa med tiden, lägger hon till.hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter