NYHETER 2021-2-22 KL. 18:24

Två månader utan besökare på Utställningshallen

Av Hans Nilsson

Två månader utan besökare på Utställningshallen
Utställningen "Betraktad" av Kajsa Haagen hann bara ha öppet från den 16 till den 19 december 2020. Sedan stängdes Utställningshallen på grund av de nya skärpta restriktionerna kring covid-19 och sedan dess har man haft stängt. Foto: Alvesta kommun

ALVESTA. På grund av pandemin har man inte haft öppet på två månader för besökare i Utställningshallen i Alvesta Järnvägsstation.
- Det är inte bra, det kommer krävas hårt jobb för att få tillbaka besökarna igen när pandemin ebbat ut och folk är vaccinerade, säger Peter Johansson, utställningsansvarig på Utställningshallen.

Den 16 december 2020 öppnade utställningen ”Betraktad” av Kajsa Haagen i Utställningshallen i Alvesta.
Det var då Utställningshallen öppnade igen för besökare efter att ha haft stängt ett tag. ”Betraktad” skulle egentligen ha haft premiär den 28 november om det inte hade varit för pandemin.
Men utställningen hann bara ha öppet den 16 till den 19 december. Sedan stängdes Utställningshallen på grund av de nya skärpta restriktionerna kring covid-19 och sedan dess har man haft stängt tills vidare.

”Betraktad” hänger fortfarande i Utställningshallen i väntan på nya besked. Nu har den varit stängd i två månader för besökare och det är mycket för en publik verksamhet.
- Vi kommer få jobba hårt för att locka tillbaka besökarna när vaccineringen är klar och pandemin har lagt sig och folk går ut igen. Många har vant sig vid att ha det bekvämt och sitta i TV-soffan och streama filmer och TV-serier istället, säger Peter Johansson på Utställningshallen i Alvesta.
- Det kommer krävas mycket av alla som jobbar med publika evenemang för att få tillbaka publik och besökare. Men trots allt så är upplevelsen av att se och höra något live något som folk alltid har uppskattat.

Bakom utställningen ”Betraktad” står Kajsa Haagen som är från Vislanda från början. Hon är född 1994 och är nyexaminerad från Konstakademin - Institutet för samtidskonst i Bergen, och 2019 fick hon Alvesta kommuns ungdomsstipendium inom kultur.
- Det är jättesynd om Kajsa som gjort det så bra, jättetråkigt. Min förhoppning är att vi kan öppna utställningen igen med Kajsa Haagen så att folk får chansen att se den, säger Peter Johansson.
- För min del så har jag inte tappat lusten trots att det varit stängt så länge. Jag har just satt samman en film med Kajsa Haagens utställning så att man ska kunna se den digitalt.

hans nilssonPeter Johansson, utställningsansvarig på Utställningshallen i Alvesta. Foto: Privat