NYHETER 2020-1-18 KL. 09:46

Tre Växjöbor startar nytt mäklarkontor

Av Hans Nilsson

Tre Växjöbor startar nytt mäklarkontor
Vid årsskiftet öppnade Bjufors nytt mäklarkontor på Klostergatan 8 i Växjö. Kontoret ska drivas av Toni Ringberg, Daniel Bohn och Eric Melkersson, som tillsammans har 21 års erfarenhet av mäklarbransche i Växjö. Foto: Alexander Hall

VÄXJÖ. En ny aktör på mäklarmarknaden har öppnat i Växjö. Det är Bjurfors som har startat kontor på Klostergatan 8 och som kommer att ledas av tre lokala mäklare. - Vi är tre ambitiösa mäklare som kan marknaden och som kände att det vore kul att starta eget, säger Daniel Bohn, en av de tre franchisetagarna på Växjö-kontoret.
Bjurfors har mer än 70 kontor i Sverige, och vid Medelhavet, och anses vara Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med över 500 anställda. Vid årsskiftet drog man igång ett nytt kontor på Klostergatan 8 i Växjö. Kontoret ska drivas av Eric Melkersson, Toni Ringberg och Daniel Bohn. Tillsammans har de 21 års erfarenhet av mäklarbranschen.
- Vi har känt varandra i flera år och vi kommer bra överens, nu tyckte vi att det var dags att starta eget innan vi är för gamla för det, förklarar Daniel Bohn.
Orsaken till att Bjurfors etablerar sig i Växjö är att det är en expansiv region och att bostadsmarknaden har haft en mycket positiv utveckling. Trots att bostadspriserna föll rejält 2017 och 2018 har priserna i Växjö stigit med ungefär 30 procent de senaste fem åren. Tittar man dessutom på de sex senaste åren i Växjö är uppgången från 2013 till 2019 närmare 60 procent, enligt siffror från Mäklarstatistik.
- Det har varit en explosion av nybyggnationer och nya bostadsområden i Växjö de senaste sju åren. Det började redan 2006 med Biskopshagen och har sedan fortsatt med stora områden som Östra Lugnet och Vikaholm. Så det finns mycket nytt att välja mellan och det är en stor inflyttning till Växjö. Om inget dramatiskt sker ser jag framåt med tillförsikt på 2020, säger Daniel Bohn.

Bjurfors mäklartjänster omfattar bostadsrätter, villor, tomter, fritidshus och nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter.
Eric Melkersson, Toni Ringberg och Daniel Bohn har var sitt specialområde.
- Jag jobbar med bostadsrätter och har sålt många under mina år. Eric har bred kompetens inom nyproduktion men jobbar även med villa och bostadsrätter medan Toni har sin främsta fokus på villamarknaden, förklarar Daniel Bohn.

Trots prisökningarna är Växjö en av de billigare universitetsstäderna med ett snittpris på cirka 25 200 kronor per kvadraten och Daniel Bohn tror att det kan locka studenter till staden.
På villamarknaden har priserna mest rört sig sidledes den senaste tiden, men är uppe och nosar på rekordnivåer.
- Utbudet på Växjös villamarknad har varit lite högre under ett par år vilket gjort att den kraftiga prisutvecklingen som sågs i början av 2010-talet har planat ut. Men det är bättre balans i utbudet nu och vi ser en stor efterfrågan på rätt prissatta villor, säger Daniel Bohn.

hans nilsson

PÅ STARTSIDAN JUST NU