NYHETER 2021-10-7 KL. 23:45

Tre nya poäng och fortsatt serieledning

Av Josefin Petersson

Växjö Lakers gjorde entré med färgsprakande pyroteknik i Vida Arena. Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. Idag tog Växjö Lakers emot Linköping HC hemma i Vida Arena, efter 60 spelade minuter var det Växjö Lakers som stod som vinnare och kunde lägga till tre nya poäng. Matchen slutade 2-0 till hemmalaget och Janis Kalninš gjorde flera bra räddningar och var starkt bidragande till vinsten. Denna torsdagskväll satt det 3721 personer i publiken, som fick se Växjö Lakers ta tre nya poäng som betyder fortsatt serieledning i SHL. Innan nedsläpp hyllades även hemmalagets Arvid Lundberg för sina 400 grundseriematcher.

I den första perioden öppnade Växjö Lakers starkt och hade många heta målchanser, men pucken ville inte leta sig in i mål bakom Linköpings målvakt. Dessutom stängde hemmalaget effektivt ner Linköping HC och de hade inte många chanser till uppspel. Mitt i perioden visades hemmalaget ut och Linköping HC skapade lite momentum i powerplay, men Janis Kalninš höll tätt. Men efter utvisningen återtog Växjö Lakers komandot i matchen och fick också spela powerplay i slutet av perioden, då höll sig Robert Rosén framme och kunde placera in 1-0 efter 15:24. Perioden slutade därmed 1-0 till Växjö Lakers.

Den andra perioden var lite jämnare och Linköping HC började hitta vägar att komma igenom Växjö Lakers försvarsspel. Perioden innehöll däremot många utvisningar för båda lagen och det gick aldrig att sätta ihop något riktigt spel för något av lagen. Det resulterade i ungefär lika många målchanser och i båda målen stod det täta målvakter. Efter andra perioden stod det fortfarande 1-0 till hemmalaget.

Den tredje perioden var ganska tillknäppt i början och innehöll chanser för båda lagen. I mitten av perioden får hemmalaget återigen chansen i powerplay och denna gången var det Pontus Holmberg som hittade rätt, assiterad av Miika Koivisto och Andrew Calof efter 09:58. Efter det målet i slutet av perioden jobbade Linköping HC hårt men kom inte igenom Växjö Lakers försvar och fina målvaktsspel av Janis Kalninš som håller nollan. Därmed kunde Växjö Lakers efter kvällens match inkassera tre nya poöng efter vinst med 2-0, därmed är Växjö Lakers fortsatt i serieledning.

Näsa match för Växjö Lakers är redan på lördag borta mot Luleå HF klockan 15:15. Därefter är det dags för CHL spel hemma i Vida Arena på tisdag den 12/10 klockan 18:05 när TPS Turku kommer på besök. Sedan spelar även Växjö Lakers hemmamatch på torsdag den 14/10 mot Skellefteå AIK med nedsläpp 19:00. Sedan den 16/10 spelar de borta mot IK Oskarshamn, den matchen har nedsläpp 18:00.

Växjö Lakers tog emot Linköping HC. Foto: Josefin Petersson
Arvid Lundberg hyllades för 400 spelade grundseriematcher i SHL. Foto: Josefin Petersson
Här har Robert Rosén precis gjort 1-0. Foto: Josefin Petersson
Här har Pontus Holmberg precis gjort 2-0. Foto: Josefin Petersson
Växjö Lakers vann matchen med 2-0. Foto: Josefin Petersson