NYHETER 2022-6-17 KL. 23:00

Thoren Business School byggs ut med 600 kvadratmeter

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Thoren Business School i Växjö utökas nu med drygt 600 kvadratmeter. Orsaken är antalet elever ökar nästa år när man för första gången tar emot tre årskullar.
- Det känns jättekul och så häftigt att få vara med på den här resan, säger rektorn Lina Lindqvist.

Thoren Business School byggs ut med 600 kvadratmeter
Thoren Business School i de gamla lokstallarna på Storängsgatan 7 i Växjö kommer utökas med drygt 600 kvadratmeter nästa läsår för att kunna ta emot tre årskullar och totalt över 200 elever. Foto: Pressbild

När Thoren Business School satte igång sin verksamhet hösten 2020 i de gamla lokstallarna på Storängsgatan 7 i Växjö hade skolan 70 elever. Nästa läsår kommer man ha tre årskullar och totalt över 200 elever.
Det innebär att det behövs större ytor. Därför ska skolan utökas med drygt 600 kvadratmeter genom att börja utnyttja en grannbyggnad på området.
Där får skolan tillgång till tre nya lärosalar, grupprum, en NO-labbsal, administrativa ytor och uppehållsytor för eleverna. Skollokalerna kommer att inredas enligt TBS koncept, men samtidigt kommer man bevara industrikänslan i lokalen.
- Vi kommer att få en lärardel med rektorsrum, personallounge och rum för administration och reception. Sedan blir det ett elevtorg då eleverna önskat en lite större yta för att umgås och vi är också väldigt stolta över att vi också bygger en ny labbsal, det känns väldigt bra att skapa ännu bättre förutsättningar för våra elever, säger rektorn Lina Lindqvist.
Målet är att utbyggnationen ska vara klar i höst för elever och personal.
Skolan har dessutom fått godkänt av Skolinspektionen i förstagångstillsynen.
- Det var skönt att få grönt ljus för vår verksamhet. Nu kan vi fortsätta fokusera på att bedriva en bra skola som förbereder våra elever inför framtiden, säger Lina Lindqvist.