NYHETER 2020-6-28 KL. 13:59

Thoms nya gym växer så det knakar - anställer coacher på löpande band

Av Hans Nilsson

Thoms nya gym växer så det knakar - anställer coacher på löpande band
Det går väldigt bra för Thom Anderssons gym Steam Strength & Fitness Växjö som öppnade i december. För att klara trycket från nya medlemmar har han anställt flera coacher på kort tid. Sjuksköterskan Viktoria Larzenius är en av dem. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. I december förra året startade Thom Andersson sitt gym Steam Strength & Fitness på Kvarnvägen i Växjö - och det växer så det knakar.
- Jag anställer nya coacher och vi har medlemmar som står på kö, det har vuxit mycket snabbare än jag hade trott. Vi skulle behöva större lokaler redan, säger Thom Andersson.
I sex år jobbade Thom Andersson på Actic på Hejaregatan som ansvarig för PT(Personlig Tränare)-delen.

När han hade sparat ihop tillräckligt med pengar startade han gymmet Steam Strength & Fitness i en lokal inne på gamla Fläktenområdet på Kvarnvägen i december 2019.
- Jag har investerat mycket av mina egna pengar i inredning och träningsredskap och jag börjar redan fundera på att expandera i Sverige. Jag vill ha fler anläggningar, jag är helt övertygad om att kommer vi växa ännu mer, förklarar Thom Andersson.

På denna korta tid har gymmet vuxit mycket snabbt i antal medlemmar. Just nu har man 160 medlemmar. Inte ens corona hindrade tillväxten.
- Det har varit ett jättetryck på medlemmar. Vi har ökat lavinartat under corona och jag har inte ens behövt marknadsföra mig.
- Apropå corona så har vi sällan mer än 20-25 personer som tränar här samtidigt och det är aldrig ens nära 50 personer på en gymyta på 300 kvadratmeter. Dessutom ser vi till att sprita stängerna på träningsredskapen, säger Thom Andersson.

Det som är speciellt med det här gymmet är att alla medlemmar måste ha en coach. Enligt Thom Andersson finns det inga andra gym i trakten som har den modellen.
- Det är inte öppet för alla. Här måste man ha en kontakt med en coach för att få träna, så det blir som ett slutet sällskap. Alla medlemmar har en egen coach som är ansvarig för ett upplägg med kost och träning för just den personen, klargör han.
- Man delas in i grupper med olika upplägg beroende på om man vill bygga muskler eller minska i vikt. Coachen har uppföljning varje månad med medlemmen. Tanken är att medlemmen ska lära sig så mycket om kost och träning att han eller hon kan klara sig själv.
Första tiden var det bara Thom Andersson som var coach och då hade han en bra bit över 100 medlemmar att hålla reda på.
- Jag hade tio kunder per dag ibland, jag jobbade extremt mycket. Men det är inga problem för jag älskar det här jobbet.
Det har ändå blivit så mycket jobb att Thom Andersson har fått anställa tre coacher den senaste månaden. Innan sommaren är över ska ytterligare en coach få jobb på Steam Strength & Fitness.
Viktoria Larzénius är en av de coacher som precis har anställts.
- Det ska bli jättekul att börja här, det är bra folk och nytt och fint. Jag är sjuksköterska på akuten vid lasarettet i Växjö annars och jag kan nog ha en del nytta av det här, säger hon.
hans nilsson


Thom Anderssons gym Steam Strength & Fitness på Kvarnvägen i Växjö har vuxit snabbt sedan starten i december förra året. Nu har han anställt flera coacher på kort tid. Sjuksköterskan Viktoria Larzenius är en av dem. Foto: Hans NilssonFör att klara trycket från nya medlemmar har Thom Andersson anställt flera coacher på kort tid. Sjuksköterskan Viktoria Larzenius är en av dem. Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU