Klik venligst
NYHETER 2021-4-17 KL. 10:22

Thom bygger ut - och börjar skriva krönikor för Lokaltidningen

Av Hans Nilsson

Thom bygger ut  - och börjar skriva krönikor för Lokaltidningen
Thom Andersson ska skriva krönikor i Lokaltidningen i de ämnen han brinner mest för i livet. - Jag gillar att skriva och jag har mycket kunskap att förmedla om träning, hälsa och kost, förklarar han. Foto: Cecilia Petersson

VÄXJÖ. Thom Andersson har mycket på gång just nu. Han bygger ut sitt gym Steam Strength & Fitness på Kvarnvägen i Växjö - och nu ska han dessutom skriva krönikor om träning, hälsa och kost i Lokaltidningen.- Jag vill skapa goda levnadsvanor och förmedla kunskap. Ett vanligt begrepp är exempelvis att kolhydrater skulle vara dåligt för viktnedgång och god hälsa, men det stämmer inte. Det är bara en av de myter jag försöker slå hål på, säger 29-årige Thom Andersson.
I december 2019 startade Thom Andersson sitt gym Steam Strength & Fitness på gamla Fläktenområdet - och det växer så det knakar.
På det här gymmet har alla medlemmar en egen coach som är ansvarig för ett upplägg med kost och träning för just den personen. Man kan även delas in i grupper med olika upplägg beroende på om man vill bygga muskler eller minska i vikt.
Coachen har uppföljning med medlemmen varje månad. Detta för att medlemmen ska lära sig så mycket om kost och träning att han eller hon kan klara sig själv.

Nu anställer han tre coacher till och bygger ut gymmet med ytterligare 250 kvadratmeter. Det är en satsning på en halv miljon kronor och närapå en fördubbling av gymytan som ska vara färdigbyggd om ett par månader.
- Det går väldigt bra. Vi har högt tryck på medlemmar, det kommer nya hela tiden tack vare de resultat vi lyckas leverera. I den nya delen på gymmet blir det bara styrkelyft med allt från bänkpressar till half racks, säger han.
Han blev intresserad av träning och kost redan som liten och drömmen om att ha ett eget gym föddes hos Thom när han var 14 år och bodde i Moheda.
- Min pappa tränade på gym. Han tränade mycket på Idrottskliniken i Växjö och blev rätt vältränad. Jag brukade hänga med dit när jag var liten, och jag läste tidningen Body som min pappa köpte. Jag ville se ut på ett visst sätt, äta nyttig mat och bygga muskler.
- Jag fick inreda hela övervåningen i villan i Moheda med 20-30 hantlar, vikter, skivstänger och bänkpress, minns Thom.
- Jag satte upp stora speglar på väggarna. Det var som ett riktigt gym nästan. Kompisar kom hem till mig och tränade, jag visade dem hur man skulle träna. Det var en rolig tid, jag var 14 år när jag bestämde mig för att jag skulle bli gymägare.
Efter att ha gått Hälsa- och idrottsprogrammet på gymnasiet flyttade han till Norge och jobbade i ett år med att köra truck för att tjäna ihop tillräckligt med pengar för att ha råd med en PT - utbildning i Göteborg.

Hans första jobb som PT blev på Hälsostudion på Sandgärdsgatan i Växjö när Lasse Jonsson hade det.
- Han var jätteschysst. Jag fick ha mina egna kunder och vara min egen företagare på hans gym. Men efter ett år gick Hälsostudion i konkurs och jag blev anställd på Actic och blev tvungen att jobba på deras sätt och inte på mitt, det var ett litet nederlag för mig.
I sex år jobbade Thom på Actic på Hejaregatan som ansvarig för PT-delen. Han lade undan pengar med ett enda mål: att starta ett eget gym. När han sparat ihop en miljon kronor kunde han öppna Steam Strength & Fitness. Det gym som nu går så bra att han har planer på att dessutom starta ett gym med samma koncept i Malmö nästa år. På sikt är målet att Steam Strength & Fitness ska bli en kedja med gym i hela Sverige.

Men innan det sker ska han skriva krönikor en gång i månaden i Lokaltidningen i de ämnen han brinner mest för i livet.
- Jag tror det här blir bra, jag gillar att skriva och jag har mycket kunskap att förmedla om träning, hälsa och kost, förklarar han.

hans nilssonNu bygger Thom Andersson ut gymmet Steam Strength & Fitness på Kvarnvägen i Växjö med ytterligare 250 kvadratmeter. Det är en satsning på en halv miljon kronor och närapå en fördubbling av gymytan. Foto: Cecilia Petersson