NYHETER 2021-7-25 KL. 16:00

The Cadillac Band spelade i Bergs Bygdegård

Av Josefin Petersson

The Cadillac Band spelade i Bergs Bygdegård
Under spelningen i Bergs Bygdegård satt det 80 personer i publiken. Foto: Privat

BERG. För tionde gången spelade The Cadillac Band i Bergs Bygdegård söder om Lammhult, egentligen skulle de firat tio års jubileum förra året men det fick ställas in på grund av Corona pandemin. Men i år var de tillbaka framför en publik med 80 personer och spelade 60, 70 och 80 tals musik men framför allt mycket Elvis Presley.
The Cadillac Band hette från början DJ Fontana och drevs av Elvis Presleys trummis fram till 2004, då tog Ulf Nilsson över som idag är både bandledare och trummis. Namnet The Cadillac Band kommer av att Elvis Presley var tokig i bilen Cadillac och de spelar även ofta låten Cadillac.
Framöver ska bandet även spela i Emmaljunga om några veckor, tre kvällar på rad i Floda för att hylla Elvis dödsdag på ett Elvismuseum, Hörby och Gotland i höst. Om smittan håller sig i schack så hoppas de komma igång med fler spelningar.
Normalt har de 70-80 spelningar i både Sverige, Norge och USA. De har varit i USA och spelat tolv gånger, nästa planerade resa är nästa höst och då är tanken att de ska ha med sig personer från olika bygdegårdar, cirka 30-40 personer. Så de kommer ha med sig en egen publik och även guida dem och besöka olika platser kopplade till Elvis.
– Vi hoppas på att komma i gång med spelningar på bygdegårdar igen och att publiken inte ska behöva oroa sig över att bli smittade när de kommer dit och att det verkligen blir en USA resa nästa år. Sedan har vi förhoppningen att ta oss ut i Europa med en buss och ha med oss 30-40 personer och spela på småställen som vi gör i USA, men just nu är det bara drömmar så vi får se om det går att genomföra, säger Ulf Nilsson, bandledare.
Josefin Petersson