NYHETER 2020-2-13 KL. 15:31

The Ark återförenas - stor turné i sommar

Av Hans Nilsson

 The Ark återförenas - stor turné i sommar
The Ark återförenas i sommar för en stor turné i landet - nära tio år efter att det så framgångsrika bandet lades ned. - Vi har aldrig ångrat att vi la ner, men vi har saknat varandra, meddelar bandet. Foto: Pressbild


VÄXJÖ. Det före detta Växjöbandet The Ark återförenas i sommar för en exklusiv turné i landet - nära tio år efter att det så framgångsrika bandet lades ned.
Detta skriver Live Nation på sin hemsida på torsdagen.
- Vi har aldrig ångrat att vi la ner, men vi har saknat varandra, meddelar bandet.
Man kan nog påstå att det är ett överraskande besked - The Ark återuppstår 20 år efter debuten och nio år efter nedläggningen av bandet.
I sommar inleder de en turné - The Ark Reunion Tour - med en spelning på Lollapalooza Stockholms största scen den 28 juni som startskott. Biljetterna till turnén släpps måndag 17 februari
The Ark med medlemmar från Rottne, Växjö, Uråsa och sedermera Malmö, är ett av de största svenska rockbanden de senaste 20 åren.
De tog slog igenom med dunder och brak år 2000 med "It Takes A Fool To Remain Sane" och vann Melodifestivalen 2007 med låten "The Worrying Kind", med valde att gå skilda vägar 2011.
De lät som en mix av Queen, lite glamrock och melodifestivalen och de hade stora hits som ”Calleth You, Cometh I”, “One of Us is Gonna Die Young”, “Breaking Up with God”, “Let Your Body Decide” och “Father of a Son”
Ola Salo, Mikael Jepson, Martin Axén, Jens Andersson, Lasse Ljungberg och Sylvester Schlegel i The Ark blev en självklar del av den svenska pophistorien och folksjälen.
Så här kommenterar The Ark återföreningen i sommar:
- Vi har aldrig ångrat att vi la ner, men vi har saknat varandra, saknat att hänga som band och att träffa den publik som gillar vår musik och som hängt med i vått och torrt.
- När nu 20-årsjubileet för debutskivan närmade sig kände vi att vi ville fira det med att stå tillsammans på scen igen för en sommar. Vi vill bjuda på en maxad show, den totala Ark-upplevelsen. Vi är så taggade och ser fram emot att få åka ut och möta den publik som vill höra oss.
Vissa menar att Ark lämnade ett tomrum efter sig som ingen har lyckats fylla. The Ark var alltid lite mer färgstarka, teatraliska och oblyga än alla andra.
Nu återstår det att se om de numera 45-åringar medlemmarna i The Ark kan leva upp till det eller om glöden har falnat.

The Ark Reunion Tour
28 juni Stockholm Lollapalooza Stockholm
2 juli Göteborg Trädgårdsföreningen
3 juli Oskarshamn Latitud 57
4 juli Åbo Ruisrock
7 juli Fårö Stora Gåsemora Gård
10 juli Gävle Furuvik
11 juli Höga Kusten Naturscen Skuleberget
17 juli Linköping Stångebrofältet
18 juli Borgholm Borgholms Slottsruin
25 juli Sundsvall Sundsvalls Torgfest
29 juli Halmstad Tylösand
30 juli Arvika Arvika Hamnfest
31 juli Karlskrona Karlskrona Skärgårdsfest
1 augusti Östersund Storsjöyran
7 augusti Helsingborg Sofiero Slott
8 augusti Rättvik Dalhalla
20 augusti Umeå Umeå Energi Arena
21 augusti Huskvarna Folkets Park
22 augusti Örebro Gustavsvik
29 augusti Uppsala Parksnäckan


PÅ STARTSIDAN JUST NU