NYHETER 2022-5-16 KL. 18:23

Teleborgs slott ska lyftas som besöksmål

Av Hans Nilsson

Teleborgs slott ska lyftas som besöksmål
Redan denna vår är flera nya platser klara med bord och sittplatser för vila eller fika i slottsområdets ytterkanter. Foto: Videum

VÄXJÖ. Teleborgs slott anses vara en av Växjö kommuns största turistattraktioner - Videum har nu fått i uppdrag av Växjö kommunfullmäktige att göra hela området ännu mer attraktivt som besöksmål.
Under 2022 ska man arbeta med att lyfta och utveckla hela slottsmiljön med alla byggnader, den planterade parken och den mer vilda naturen i områdets ytterkanter.
Redan denna vår är flera nya platser klara med bord och sittplatser för vila eller fika i slottsområdets ytterkanter.
Bland annat vid grindstugorna och på åsen ovanför den stora bilparkeringen. En laddstolpe med två platser har installerats utanför slottet där även cykelparkeringen har förbättrats.
i sommar ska det nedanför slottet iordningställas fler sittplatser och säsongsplanteringar med samma tema som Växjös stadsparker. Fontänen ska rustas upp och få en modern sittbänk. I denna planering har Videum tagit hjälp av trädgårdsdesigner Johanna Erlandsson.
Till hösten ska dessutom bli en ny skyltning av en promenadslinga runt hela slottsområdet med intressanta historiska platser utmärkta.
hans nilsson


Under 2022 ska man arbeta med att lyfta och utveckla hela slottsmiljön med alla byggnader, den planterade parken och den mer vilda naturen i områdets ytterkanter. Foto: Videum