Klik venligst
NYHETER 2021-4-16 KL. 10:58

Tassar och Morrhår får ny ägare

Av Hans Nilsson

Tassar och Morrhår får ny ägare
Med Dogman som ny ägare av Zoobutiken Tassar och Morrhår på Verkstadsgatan 18 blir det bland annat en aktivitetsyta i butiken med hinderbana för kundernas fyrfotade vänner. Foto: Pressbild, Dogman

VÄXJÖ. Den 3 maj tar Dogman över Zoobutiken Tassar och Morrhår på Verkstadsgatan 18 nära industriområdet Samarkand i Växjö. Med Dogman som ägare blir det flera nyheter - en salong och spa med klipping, trim och bad för hundar, katter och kaniner och aktivitetsyta med hinderbana för kundernas fyrfotade vänner.
Det är ingen slump att Dogman, som är Nordens största distributör av husdjurstillbehör, satsar på Växjö.

Den 31 december 2020 fanns det totalt 8 416 registrerade hundar i Växjö, och det är en ökning med 4,5 procent från 2019. Var femte hushåll i Växjö har en hund.
Husdjursbranschen har dessutom gått bra under pandemin med en utökad marknad. Antalet nyregistrerade hundar i Svenska Kennelklubbens register ökade med elva procent jämfört med föregående år.
Zoobutiken Tassar och Morrhår startades på 1980-talet. Men nu tar nuvarande ägaren Håkan Engdahl farväl av butiken.
- Det har varit en spännande resa och jag är stolt över våra duktiga medarbetare. När det nu är dags för mig att gå vidare är det med varm hand jag lämnar över butiken till Dogman. Vi har samma syn på hur en butik ska drivas på bästa sätt. Deras idéer för att utveckla butiken vidare stämmer väl överens med det våra kunder efterfrågar, säger Håkan Engdahl i ett pressmeddelande.
Butiksytan är på runt 900 kvadratmeter. Interiören kommer att uppgraderas. Dogman kommer dessutom ha ett större sortiment och erbjuda nya tjänster som salong och spa för de fyrfota familjemedlemmarna.
- Vi är både förväntansfulla och glada över att ta över stafettpinnen och få möjlighet att vidareutveckla en redan idag uppskattad butik. Vi ser fram emot att förvalta butikens arv och addera mervärden som hundspa till kundupplevelsen, säger Pierre Olofsson, VD på Dogman.
Dogman har funnits sedan 1965. Man har 200 anställda och driver 18 butiker. Bolagets omsättning var 400 miljoner kronor 2020. De 4 000 kunderna inom grossistverksamheten finns inom dagligvaruhandel, zoofackhandel, e-handel, veterinärkliniker och djursjukhus.hans nilsson