Klik venligst
NYHETER 2021-7-18 KL. 16:15

Stora framgångar för juniorerna från Glasrikets Golfklubb

Av Josefin Petersson

Stora framgångar för juniorerna från Glasrikets Golfklubb
Från vänster, Andrea Nord, Daisy Hjertqvist, Graham Crisp, Erik Engström, Isac Thelander, Lucas Pertell och Edgar Eriksson. Foto: Privat

VÄXJÖ. Förra veckan avgjordes både distriktsmästerskapet och kvalomgången i klubbkvalet till junior-SM-Lag. De två tävlingsdagarna slutade på bästa sätt för Glasrikets Golfklubb som på hemmaplan både vann distriktsmästartiteln och slutade på första plats i kvalet till JSM-Lag. Nu väntar regionfinalen i JSM-Lag för juniorerna i Glasrikets Golfklubb, den tävlingen avgörs på Tranås Golfklubb den 14-15 augusti. Även Växjö Golfklubb ställde upp med ett lag, de slutade fyra och är därmed också vidare till regionfinalen i Tranås.
Finalen i distriktsmästerskapet för juniorer i golf skulle komma att bli en riktig rysare och avgjordes inte förrän på sista hålet och sista putten. Men till slut kunde Erik Engström avgöra och Glasriket vann mot Hooks Golfklubb med 2,5 mot 1,5 poäng i distriktsmästerskapet och är därmed DM-mästare 2021.
– Det var fantastiskt kul, vi var rankade som det bästa laget i Småland bland juniorer, inför, men det betyder egentligen ingenting, för de fyra bästa lagen var väldigt jämna. Vem som helst hade kunnat vinna finalen i distriktsmästerskapet, så det var inget som var självklart. Det var väldigt nervöst och spännande inför sista hålet, men vi lyckades vinna på sista hålet och sista putten, så det var så spännande som det kunde bli egentligen, säger Graham Crisp, Headpro på Glasrikets Golfklubb.
För Glasrikets Golfklubb tävlade följande sex spelare, Erik Engström, Isac Thelander, Edgar Eriksson, Lucas Pertell, Andrea Nord, och Daisy Hjertqvist.
Totalt var det åtta lag som ställde upp i klubbkvalet till JSM-Lag och distriktsmästerskapet, Glasrikets Golfklubb, Växjö Golfklubb, Kalmar 1 och 2, Tranås Golfklubb, Hooks Golfklubb, Västerviks Golfklubb och Oskarshamns Golfklubb. Glasrikets Golfklubb, Hooks Golfklubb, Växjö Golfklubb och Kalmar 1 var de lag som tog sig vidare till regionfinalen i JSM-Lag i Tranås.
Graham Crisp berättade även hur tävlingen var uppbyggd, de var sex juniorer i varje lag men det var bara fem som spelade varje match. De spelade tre singelmatcher, då möter en junior från det ena laget en junior från det andra laget, sedan hade de en dubbelmatch där man spelar två mot två och slår vartannat slag.
Alla lag spelar alltså fyra matcher och vinner man två matcher var så blir det oavgjort 2-2 i den matchen, så det blev en form av utslagstävling tillslut. Matcherna spelades i två olika pooler med fyra lag i varje och de två bästa i varje pool gick vidare till regionfinalen i JSM-Lag om en månad i Tranås. Den bästa från varje pool möttes sedan i en final och spelade om distriktsmästartiteln, kom man tvåa i sin pool så spelade man om tredje och fjärde platsen i distriktsmästerskapet.
– Glasrikets Golfklubb byggdes och invigdes 1992 så det är en lite yngre klubb och har alltid varit lillebror i Växjö som golfklubb, men nu är Glasrikets juniorer rankade som etta i Småland. Så det är ganska spännande att Glasriket har lyckats komma upp och vara rankad etta. Vi har verkligen jobbat för att våra juniorer ska bli tillräckligt duktiga för att vara med, det är bara fjärde året som Glasriket är med i det här klubbkvalet i Småland till JSM-Lag, säger Graham Crisp, Headpro på Glasrikets Golfklubb.
Utöver regionfinalen i Tranås 14-15 augusti, så har Glasrikets Golfklubb chansen att ta sig vidare till en sverigefinal som spelas om ett par månader.

Josefin Petersson


Hela laget som tävlade för Glasrikets Golfklubb. Från vänster, Edgar Eriksson, Isac Thelander, Graham Crisp, Daisy Hjertqvist, Erik Engström, Lucas Pertell och Andrea Nord. Foto: Privat