NYHETER 2020-1-29 KL. 08:53

Stor skadegörelse på 4 H-gården på Hovshaga

Av Hans Nilsson

Stor skadegörelse på 4 H-gården på Hovshaga
En lördag nyligen när en helgskötare kom till 4 H-gården på Hovshaga möttes hon av en mycket tråkig syn. Stora delar av 4 H-gården var nedklottrad. Foto:Privat

VÄXJÖ. 4 H-gården på Hovshaga har drabbats av omfattande skadegörelse. Okända personer har klottrat på flera ställen och förstört en toalett och en hästransport.- Det är så trist, det här skapar oro hos de barn och ungdomar som är här, säger Sofia Abrahamsson Mussa, ordförande för 4 H-gården.
Växjö 4H-gård som ligger på Hovshaga drivs som en ideell förening. Här finns det hästar, får, getter, kaniner, höns och tre minigrisar. Man har aktiviteter för både barn och ungdomar hela året.
Den här 4 H-gården är populär. Det senaste året har man dessutom fått ett rejält uppsving med flera besökare och lördagsöppet.

En lördag nyligen när en helgskötare kom till gården möttes hon av en mycket tråkig syn. Stora delar av 4 H-gården var nedklottrad.
- De hade klottrat på fönster och dörrar, på vår nya toalett för besökare och på hästransporten. Vi fick kalla in medlemmar, personal och styrelse för att skrubba bort så mycket som möjligt, säger ordföranden för 4 H-gården, Sofia Abrahamsson Mussa.
- De höll på hela dagen med att sanera, men det går inte ta bort klottret från toaletten och hästtransporten. Det har sugits in i materialet. Vi får anlita en firma för saneringen.

Klottret är polisanmält som skadegörelse, men det finns inga misstänkta.
Inga djur kom till skada vilket man är väldigt tacksam för.
Det här kommer kosta föreningen en hel del pengar, men det är kanske inte den största skadan i detta.
- Det värsta är att det här skapar otrygghet hos de barn och ungdomar som är hos oss och som kom hit på lördagsmorgonen och upptäckte klottret. De blir oroliga över att vara här på kvällar och helger, säger Sofia Abrahamsson Mussa.
- Vi har aldrig drabbats av sånt här förut. Vi har ändå jobbat för att skapa trygghet med belysning runt hela gården.

Nu ber Sofia Abrahamsson Mussa alla som bor i närheten om hjälp för att förebygga att liknande saker händer framöver.
- Vi hoppas att de som bor i området är lyhörda och att de hjälper oss genom att ta en kvällspromenad förbi gården och kika in på gården. Om man ser något misstänksamt, ring polisen, säger hon.
hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU