NYHETER 2020-7-7 KL. 11:41

Stolt ägare av ny bilverkstad: ”Bilar är mitt liv”

Av Hans Nilsson

Stolt ägare av ny bilverkstad: ”Bilar är mitt liv”
I måndags öppnade en ny bilverkstad, Kronobergs Bilteknik, på Blockvägen på Norremark i Växjö. Det är Hamid Pooyan som står bakom den. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Hamid Pooyan har jobbat som bilmekaniker i över 40 år - nu har han för första gången i sitt liv startat en egen bilverkstad. - Jag är stolt, bilar är mitt liv och jag ska ge järnet här, säger Hamid Pooyan.
I måndags öppnade en ny bilverkstad, Kronobergs Bilteknik, på Blockvägen mitt emot Växjö Däck på Norremark.
Det är en mycket erfaren bilmekaniker som står bakom Kronobergs Bilteknik. 58-årige Hamid Pooyan började jobba som bilmekaniker redan när han var tonåring och sedan dess har han inte jobbat med något annat.

Efter att ha varit delägare i en bilverkstad i Växjö i över 25 år väljer han nu att starta eget för första gången.
- Jag har aldrig haft det som en dröm att ha eget företag, men nu följer jag vinden och jag tror att det här går bra. Det känns spännande, jag vill utvecklas och aldrig stå still, säger Hamid Pooyan.
- Jag är ett känt ansikte i bilverkstadsbranschen i Växjö. De flesta vet vem jag är. Jag är bra på att laga bilar och att ha kontakt med kunder. Jag är glad, social och ärlig.

Lokalerna i bilverkstaden med kontor är på 550 kvadratmeter. Dessutom har han en del på 350 kvadratmeter som han planerar för att använda till försäljning av begagnade bilar.
- Det blir lite längre fram, och det blir bra begagnade bilar som är tre till fyra år gamla och av alla möjliga modeller. Jag behöver anställa en person för att sälja bilar, men till en början satsar jag på att få igång bilverkstaden.
- Än så länge är jag ensam här. Problemet är att det är så svårt att hitta duktiga och självgående bilmekaniker som kan den nya tekniken och de nya systemen. Jag har försökt med hjälp av Arbetsförmedlingen, men det har inte gått bra alls.

Hamid Pooyan har investerat nära en miljon kronor i nya maskiner med den senaste tekniken för en modernt utrustad bilverkstad.
- Det gäller att uppdatera sig hela tiden och följa med i den nya tekniken och gå utbildningar. Det gör jag.
- På 70- och 80-talet räckte det med skiftnykel och skruvmjsel för att jobba med bilmotor. Men tekniken i bilmotorer idag är avancerad och ändras hela tiden, det kommer ständigt nya saker.
Att starta eget mitt i coronapandemin är inget som har fått honom att tveka.
- Corona har inte påverkat den här branschen. Folk kör med sina bilar fortfarande, de vill inte åka kollektivt. De behöver laga sina bilar ibland, så jag är inte det minsta orolig, förklarar Hamid Pooyan.
Hans nilsson


- Jag är stolt, bilar är mitt liv. Jag är ett känt ansikte i bilverkstadsbranschen i Växjö. De flesta vet vem jag är, säger Hamid Pooyan, som startat en ny bilverkstad, Kronobergs Bilteknik, på Blockvägen på Norremark i Växjö. Foto: Hans Nilsson- Än så länge är jag ensam här. Problemet är att det är så svårt att hitta duktiga och självgående bilmekaniker som kan den nya tekniken och de nya systemen, förklarar Hamid Pooyan. Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU