NYHETER 2022-5-6 KL. 10:05

Stig Fredrikson pratar om Putin i Konsthallen

Av Hans Nilsson

Stig Fredrikson pratar om Putin i Konsthallen
Evenemanget i Konsthallen i Växjö den 11 maj med Stig Fredrikson sker i regi av Det fria ordets hus. Foto: Erik Fredrikson


VÄXJÖ. Den 77-årige journalisten och författaren Stig Fredrikson är sedan många år en stor kännare av det ryska samhället och den ryska politiken. Han har skildrat det moderna ryska samhället i flera böcker - den 11 maj kommer han till Konsthallen i Växjö för att föreläsa under rubriken: ”Kriget i Ukraina - början till slutet för Putins regim?”.
Stig Fredrikson jobbade åt Sveriges Radio och Sveriges Television och var i många år utrikeskorrespondent i Sovjetunionen och Ryssland.
Han har bland annat skrivit boken ”Ryssland utan Putin”. Hur såg Vladimir Putins uppväxt ut? Hur har hans bakgrund i KBG påverkat honom? Hur tog han sig till makten? Vem han är nu? Varför anser han att väst har vänt Ryssland ryggen? Är han en galning? Det är den typen av frågor Stig Fredrikson resonerar kring. Evenemanget i Konsthallen klockan 18 den 11 maj med Stig Fredrikson sker i regi av Det fria ordets hus.

hans nilsson