Klik venligst
NYHETER 2020-2-27 KL. 08:27

Spångvall säljer glasskiosken på Storgatan för 875 000

Av Hans Nilsson

Spångvall säljer glasskiosken på Storgatan för 875 000
Staffan Spångvall vill sälja sin glasskiosk på Storgatan i Växjö för 875 000 kronor. Nu tänker han istället satsa på att enbart sälja den polska glassen Spinetta.. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Staffan Spångvall vill sälja sin glasskiosk på Storgatan i Växjö för 875 000 kronor. Nu tänker han istället satsa på att enbart sälja den polska glassen Spinetta.- Målet är att öppna en glassbar med Spinetta på Grand Samarkand i Växjö, säger han.
Staffan Spångvall driver glassföretaget Trudelutt AB med två glassbilar och en glasskiosk på Storgatan i Växjö.
Glasskiosken går väldigt bra, enligt Staffan Spångvall. Den har omsatt runt en miljon kronor varje år under maj till september de senaste åren, men han känner att det har tagit stopp där.
- För att omsätta mer hade jag behövt bygga ut kiosken till en servering så att man kunde sitta inomhus och äta. Då hade jag kunnat ha öppet hela året. Men stadsarkitekten har sagt nej när jag har frågat honom och jag känner att det bara är hälften av politikerna som är med på det, säger Staffan Spångvall.
- Dessutom är det svårt att hitta folk som vill jobba i glasskiosken. Jag känner att jag inte kommer längre. Det är därför jag vill sälja kioskbyggnaden med inkråmet, maskinerna och arrendet på platsen, fortsätter han.

Nu återstår att se om det är någon som vill betala de 875 000 kronor han begär för kiosken.
- Det finns fem-sex spekulanter som är seriösa. De tycker det är mycket pengar, men man kan som sagt omsätta en miljon i kiosken om man jobbbar hårt.
Staffan Spångvall tänker inte överge glassbranschen. Tvärtom. Han har kvar sitt företag Trudelutt AB med två glassbilar som han kör med till skolor och events.
Dessutom satsar han nu stort på den polsktillverkade glassen Spinetta, som är en form av hård mjukglass. Den finns annars bara till försäljning på Emporia i Malmö och på Väla i Helsingborg, men med andra maskiner, enligt Staffan Spångvall.
- Förra året var Spinetta 70 procent av glassförsäljningen i min glasskiosk. Folk älskar den glassen. Jag vill utveckla Spinetten och sälja den till återförsäljare på campingar, kiosker och äventyrsland. Intresset för den här glassen är stort.
- Spinettan kommer bli mycket populär i Sverige och det gäller att vara med på tåget. Jag ska åka ut med den på mässor, som Elmia 6-8 mars och på bo-, trädgård och delikatessmässan i april i Växjö.
Inget är klart än, men Staffan Spångvall hoppas att han kan skriva kontrakt med Grand Samarkand om att få stå där med sin glassvagn i sommar.
- Målet är att kunna stå utanför Grand Samarkand med min Spinettabar. Där ska jag sälja Spinetta och kanske också belgiska våfflor och dricka.

hans nilsson


Staffan Spångvalls glasskiosk på Storgatan i Växjö är till salu för 875 000 kronor. Foto: Privat


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter

SENASTE NYTT

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER