Klik venligst
NYHETER 2020-2-18 KL. 09:45

Sonja Aldén ger exklusiv vårkonsert på Växjö Teater

Av Hans Nilsson

Sonja Aldén ger exklusiv vårkonsert på Växjö Teater
Den 8 maj kommer Sonja Aldén - en av Sveriges mest folkkära artister - till Växjö Teater. Foto: Magnus Ragnvid

VÄXJÖ. Sonja Aldén, som nyligen var med i Melodifestivalen igen, ger en exklusiv vårkonsert på Växjö Teater den 8 maj med trumpetaren Magnus Johansson och kapellmästaren Marcos Ubeda.

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor de senaste åren. Hon fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2007 där hon gick till final med hiten ”För att du finns”.
Låten utsågs till ”årets låt” på Svensktoppen där den låg på förstaplatsen i över ett halvår. Sedan sålde debutplattan guld och Sonja Aldén fick en Rockbjörn i kategorin ”Årets kvinnliga artist”. Efter det har hon släppt fem album och turnerat över hela Sverige.
För ett par veckor sedan gjorde Sonja Aldén comeback i Melodifestivalen med bidraget ”Sluta aldrig gå”. Men hon blev utslagen direkt i första deltävlingen i Linköping.
I maj gör hon ett framträdande på Växjö teater med pianisten och kapellmästaren Marcos Ubeda och trumpetaren Magnus Johansson.
De gjorde en julturné ihop för åtta år sedan. Nu gör de två konserter tillsammans, fredagen den 8 maj klockan 19.00 på Växjö Teater och den 9 maj på Kalmar Teater.
Magnus Johansson anses vara en av Sveriges bästa trumpetare. Han har bland annat varit med i tv-programmet Doobidoo och spelat med världsstjärnor som Stevie Wonder och Tom Jones.
Marcos Ubeda känns också igen från tv-programmet Doobidoo där han under flera år var kapellmästare för husbandet. Som producent och låtskrivare ligger han dessutom bakom två segrar i Melodifestivalen: 1999 med ”Take me to your heaven” med Charlotte Perrelli och 2002 med ”Never let it go” med Afro-Dite.

HANS NILSSON

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter

SENASTE NYTT

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER