NYHETER 2023-2-1 KL. 15:35

Småländska Bil i Växjö

Småländska Bil i Växjö
Carl-Johan Bauge är VD på Småländska Bil. Foto: Pressbild

För två veckor sedan blev Småländska Bil i Växjö utsedda till Årets Verkstad 2022 för Mercedes-Benz Transportbilar. Småländska Bil är agenter för Mercedes-Benz personbilar, återförsäljare av Mercedes-Benz transportbilar, nya Kia personbilar samt ett stort lager av begagnatbilar.
Småländska bil finns representerat på tre orter Växjö, Vetlanda och Kalmar


– Jag är jättestolt över verkstadsteamet som gör ett otroligt bra jobb och det här priset är verkligen ett kvitto på deras arbete. Samarbetet mellan Mats Ericson som är vår märkesansvarige för Mercedes-Benz transportbilar Försäljning och Roger Pettersson som är vår teamleader för Transportbilcentret i verkstaden tillsammans med sitt team, är en av nycklarna till framgången, säger Carl-Johan Bauge, VD, Småländska Bil.

– Vårt team bygger på att skapa och vårda våra kundrelationer på lång sikt, vi har förståelse för kundens olika behov i deras dagliga verksamhet, då det många gånger är deras arbetsplats. Vi försöker vara flexibla så att alla får hjälp så fort det går, säger Roger Pettersson, teamleader för Transportbilcentret i verkstaden.

Motiveringen till vinsten av Årets Verkstad 2022 Mercedes-Benz Transportbilar lyder enligt följande, ”Genom att ha en dedikerad verkstad för transportbilar och fullt fokus på den kommersiella kunden så har transportbilsteamet lyckats hålla en hög 5-star score samt ökat sina verkstads KPI:er. Verkstaden har dessutom utökat sin kapacitet med en produktiv mekaniker och därmed ökat inköpen av kundbetalda reservdelar med 33% och sålda timmar med 57%. Årets Transportbilsverkstad Mercedes-Benz Transportbilar 2022 är Småländska Bil Växjö.”

Hela Småländska Bils verksamhet genomsyras av ledordet välvilja.

– Vi har bra bilmärken, verktygen och kunnandet, men det hjälper inte om det inte finns något engagemang. Bryr vi oss inte om kunden så spelar det ingen roll, då faller allt. Vi bryr oss och engagerar oss och ser till att hålla det vi lovar, säger Mats Ericson, märkesansvarig för Mercedes-Benz transportbils försäljning.


Småländska Bil i Växjö är utsedda till Årets Verkstad 2022 för Mercedes-Benz Transportbilar, här syns teamet bakom framgångarna. Foto: Pressbild


– Det handlar om att ha förståelse för kundens behov, transportbilskunder har bilarna som sina arbetsplatser. Vi ställs hela tiden inför unika förutsättningar och har man förmågan att sätta sig in i andras situation så har man mycket vunnet. Det tycker jag det här priset visar också, säger Sabahudin Cedic, servicechef.