NYHETER 2020-3-14 KL. 18:08

Slut på handsprit och munskydd: ”Folk har panik”

Av Hans Nilsson

Slut på handsprit och munskydd: ”Folk har panik”
På Apotek Kronan i Växjö med butiker på Norremark och Storgatan, på bilden, beställde man hem mycket större mängder av handsprit och munskydd än normalt för en månad sedan. Men det har sålt slut för ett bra tag sedan. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. På Kronans Apotek i Växjö sätter oron för coronaviruset rejäla avtryck.- Folk har panik, vi har sålt slut på både handsprit och munskydd, säger Anne-Sofie Olofsson, butikschef på Apotek Kronan i Växjö.
Kronans Apotek i Växjö, med butiker på Norremark och på Storgatan, beställde hem mycket större mängder av handsprit och munskydd än normalt för runt en månad sedan.

Man insåg att det kunde bli stor efterfrågan på dessa varor med tanke på coronaviruset och man ville därför vara förberedd.
Men det har inte hjälpt. Både munskydden och handspriten är slut sedan ett bra tag. De gick åt snabbt och det finns inget lager med de här varorna i Växjö.
- Vi har inte haft handsprit och munskydd i butiken på ett par veckor.

Nu har vi beställt 200 förpackningar med handsprit, men i dagsläget vet vi inte när de kommer. Men munskyddden verkar vara helt slut hos leverantörerna, säger Anne-Sofie Olofsson, butikschef.
- En del kunder får ju panik när de får höra att det är slut på handsprit och munskydd. De ser oroliga ut och säger till oss att vi måste ha det hemma. Men det bästa är att tvätta händerna med varmt vatten och tvål, inte ta i hand när man hälsar och att undvika större folksamlingar. Det går inte värja sig mot mot coronaviruset med munskydd och handsprit, lägger hon till.
hans nilssoN

PÅ STARTSIDAN JUST NU