Klik venligst
NYHETER 2020-11-19 KL. 08:44

Skivmässan på Royal Corner inställd

Av Hans Nilsson

Skivmässan på Royal Corner inställd
Marko Runne på Norra Skånes Skivbörs planerade en skivmässa i miniformat på Royal Corner i Växjö den 28 november, men den ställs in efter de skärpta restriktionerna som begränsar allmänna sammankomster till åtta personer. Foto: Privat


VÄXJÖ. Den planerade mini-skivmässan på Royal Corner i Växjö den 28 november med Norra Skånes Skivbörs som arrangör ställs in efter de nya restriktionerna.- Vi har ställt in alla mini-skivmässor i år för att se vad som händer i framtiden, säger Marko Runne på Norra Skånes Skivbörs.
Regeringen skärpte restriktionerna i måndags och begränsar allmänna sammankomster från högst 50 till åtta personer från den 24 november.
Det gäller en månad och kan förlängas över julen.

Peter Johansson och Niklas Fouckt som håller i skivmässan vid Vattentorget i Växjö sedan många år tog beslutet redan för ett par veckor sedan att ställa in skivmässan den 28 november.
De siktar på att ha skivmässa i Växjö den 15 maj 2021 istället, berättade Peter Johansson i Lokaltidningen nyligen.
I samma artikel i Lokaltidningen förklarade Marko Runne i Helsingborg, på Norra Skånes Skivbörs, att han istället skulle ha en skivmässa i miniformat i Växjö.
Han hade hyrt den stora konferenslokalen på Royal Corner på Liedbergsgatan den 28 november och lockade med fyra säljare och 30 000 skivor.

Men i och med de nya och hårdare restriktionerna tog Marko Runne beslut om att ställa in skivmässan i Växjö.
- Säkerheten först och främst. Sen var det väl väntat att något skulle ske. Tur att det kom så pass tidigt och inte typ på torsdag nästa vecka, säger Marko Runne.
- Men vi ser fram emot att pandemin släpper, då kommer vi att köra på för fullt igen. Tror att folk längtar efter att få bläddra i skivbackarna, lägger han till.

hans nilsson