NYHETER 2020-3-5 KL. 10:14

Skandalöst beslut av hälsovårdsnämnden i Växjö kommun

Av Hans Nilsson

Skandalöst beslut av hälsovårdsnämnden i Växjö kommun
Skandalöst beslut av hälsovårdsnämnden i Växjö kommun, anser insändarskribenten Bengt Petersson. Foto: Hans Nilsson

INSÄNT. Ärendet är nedlagt!
Boende vid Tingsrydsvägen har drabbats av förorenat vatten. Vi har funderat på sedan i höstas och fundera ut var detta kan komma ifrån. Det var i samband med ett arbete att lägga ny beläggning på vägen som detta hände. Det användes en ny metod som skulle vara billigare.
Det gjordes också ett farthinder i form av en chikan. Efter detta kände en av grannarna att vattnet luktade något speciellt. Det var en petroliumliknande doft och smakade annorlunda. Därefter märkte även flera av grannarna detta.
En av fastighetsägarna kontaktade ett företag för att göra en vattenanalys. De konstaterade att det var något petroliumliknande samt kemikalier från oktanhöjande produkter.
Vi fastighetsägare på Tingsrydsvägen har inte gjort någon annan förändring utan vi menar att det måste komma från vägen.
Alla de som är drabbade har brunnarna nära vägen och har tidigare inte haft något problem med förorenat vatten. Jag är därför ganska säker på att föroreningen av vårt vatten kommer från beläggningen eller farthindret.
Jag har även en brunn lite längre ner på min tomt. Jag tog prover även på det vattnet och konstaterade att det är ingen smak eller lukt av petrolium utan vattnet är mycket gott att dricka. Vattnet vid den andra brunnen närmare vägen är däremot mycket beskt och motbjudande att dricka.
Jag har tagit med proverna till kommun men då fick jag inte komma och visa vilken skillnad det är mellan de olika brunnarna.
Hur kan kommunen vara så nonchalant och ointresserade av att se mina prover? Kommunen borde vara tillmötesgående och ge service till sina invånare. Det är häpnadsväckande och gör mig förbannad.
Jag har också pratat med kommunen om att tömma ut vattnet från den förorenade brunnen och leda det ut mot backen ner mot sjön Trummen-Skirviken.
Hör och häpna! Det fick jag inte. Jag får inte förorena marken. Men att dricka vattnet och använda till matlagning och tvätt tycker ni går bra.
Här ser man vilken syn ni har på medborgarna. Sammanfattningsvis är det en stor skandal som ni gör mot oss.
Lyssna på mig och mina. Gå till botten med problemet med våra brunnar och gör nödvändiga åtgärder för att lösa problemet.

Bengt Petersson

PÅ STARTSIDAN JUST NU