Klik venligst
NYHETER 2021-7-13 KL. 17:41

Semesterfeelingen är här

Av Hans Nilsson

Semesterfeelingen är här
Marie Björkman, krönikör. Foto: Pressbild


Lyckan över att redan ha fått uppleva ljumna sommarkvällar, sand mellan tårna och svalkande dopp i sjön bidrar definitivt till att min längtan efter semestern är stor.
Jag ska bunkra upp ett gäng böcker som jag kan ta med mig till stranden eller ha som avkoppling hemma i soffan, lyssna på sommarpratarna på mina morgonpromenader och spela peppande musik på träningspassen.
Att inte behöva förhålla mig till fasta rutiner eller dagliga måsten, utan i stället dra till havet en fin sommardag, sitta utomhus långt efter att solnedgången försvunnit eller spontant besöka några vänner, är något som jag verkligen uppskattar med semestern. I år har sommaren dessutom kickstartat med en härlig försmak av strålande sol och klarblå himmel flera dagar i sträck.
Sol och värme är något av det bästa jag vet, så jag hoppas innerligt att det fina vädret håller i sig, långt in på höstkanten.
Mina två första semesterveckor spenderas tillsammans med dottern, först några dagar på Öland för att därefter byta öst mot väst då Halmstad står på tur. Där ska vi bland annat besöka min barndomskompis som blev biten i näsan av min häst (för er som läste min förra krönika) för att sedan
mellanlanda hos mina föräldrar innan vi beger oss vidare till Lidköping.
Resterande veckor ska intas mot obestämda resmål och äventyr, med mysigt sällskap, galna upptåg och lata dagar. Vem vet, kanske blir det även en tur uppåt landet?
Flip flops, bikini, solbrillor och med håret uppsatt i en slarvig knut, dessa attribut kommer förhoppningsvis vara min standard och signum ett bra tag framöver.
Kanske är det nu, tiden precis innan ledigheten som det är som bäst? Kanske är det nu som semesterfeelingen är som störst? Att ha hela sommaren med allt vad det innebär framför sig. Oavsett planer och förväntningar så ska jag njuta till fullo.
Jag ska äta glass och jordgubbar, dricka bubbel och färgglada drinkar. Jag ska lita på min magkänsla och göra det som faller mig in, vara lite crazy
och våga chansa. Jag ska med nyfikna ögon och öppet sinne välkomna nya platser och människor.
Jag ska ladda och fylla på både kropp och själ med ny härlig energi och tacksamt insupa alla dess dofter, känslor och upplevelser.
Vad ska du fylla din semester med?
Trevlig sommar