NYHETER 2020-1-24 KL. 11:17

Sammy har tagit över gymmet: ”Träning är min passion”

Av Hans Nilsson

Sammy har tagit över gymmet: ”Träning är min passion”
Sammy Blessyn har tagit över gymmet som tidigare hette Wellness Attraction på Sandgärdsgatan i Växjö. - Träning är min passion, och jag gillar att få folk att träna, säger han och skrattar. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Ett nytt gym har sett dagens ljus i Växjö - det är gamla Wellness Attraction på Sandgärdsgatan som har bytt namn och ägare. Med ny inredning och nya träningsredskap tar Sammy Blessyn över gymmet och döper det till Smoothgym.- Träning är min passion, och jag gillar att få folk att träna, säger han.
Det är i samma lokaler på Sandgärdsgatan som Hälsostudion fanns i många år som det nya gymmet ligger. För några år sedan flyttade Tine Bengtsson in med Wellness Attraction i de här lokalerna.
Sammy Blessyn jobbade som personlig tränare på Wellness Attraction, de är dessutom ett par, och nu har han tagit över gymmet.
Sedan årsskiftet är det han som står som ägare och det nya namnet är Smoothgym. Men Tine Bengtsson är kvar som instruktör.
- Sammy är en drivande kraft här, han har mer passion för träning och är mer drivande än vad jag är. Jag ska fokusera på pilatesträning och gruppträning, säger hon.

Redan när man kommer innanför entrédörren på Smoothgym ser man att det är något nytt som har hänt. Stora delar av receptionen är ombyggd. Här finns nu en stor bar för smoothies.
- Det är sådant man behöver för att kunna träna och må bra, som hälsodrycker, kosttillskott och sallader, förklarar Sammy Blessyn.
Inne i själva gymmet finns det flera nya träningsredskap. Totalt sett är det en rejäl investering som Sammy har gjort för att fräscha upp gymmet.

Dessutom satsar han extra mycket på att utveckla gruppträningen, spinningen och den personliga träningen som Sammy själv är expert på.
- Jag har ju 30 års erfarenhet av träning, jag gillar att få folk att träna och jag kommer att ha halva priset på den personliga träningen. Många som börjar träna på egen hand gör fel, de kör för hårt. Min träning är smart och ger resultat, den bygger på smidighet, teknik och koordination, förklarar Sammy och fortsätter:
- Jag råkade ut för en bilolycka för 20 år sedan och fick en whiplashskada. Men tack vare träningen kan jag hantera smärtan i nacken, träningen har hjälpt mig att må bra och jag kan hjälpa folk som fått skador med min träning.

Förutom Sammy och Tine kommer den personlige tränaren Sareh Masoudi att jobba på Smoothgym med gruppträning. Dessutom kommer ett antal instruktörer att timanställas.
Sammy är överklycklig över att nu få möjligheten att äga ett eget gym och att forma det efter sina tankar och idéer.
- Det är en utmaning att driva ett gym, men det är spännande. Det här är ju min passion, man blir lycklig och håller sig ung av att träna, säger han och skrattar.
Hans nilssonFörutom Sammy Blessyn och Tine Bengtsson kommer den personlige tränaren Sareh Masoudi, på bilden, att jobba på Smoothgym. Dessutom kommer ett antal instruktörer att timanställas. Foto: Hans NilssonStora delar av receptionen är ombyggd. Här finns nu en stor bar för smoothies.- Det är sådant man behöver för att kunna träna och må bra, som hälsodrycker, kosttillskott och sallader, förklarar Sammy Blessyn. Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU