Klik venligst
NYHETER 2020-2-19 KL. 08:49

Säkerhetschef:”Ica Maxi hanterade branden fantastiskt bra”

Av Hans Nilsson

Säkerhetschef:”Ica Maxi hanterade branden fantastiskt bra”
- Ica Maxi har hanterat branden fantastiskt bra, utrymningen fungerade jättebra och de har hjälpt personalen på ett bra sätt efteråt, säger Anders Jonasson, butiksäkerhetschef för Ica Sverige AB med kontor i Stockholm. Foto: Ica Sverige AB

VÄXJÖ/STOCKHOLM. - Branden på Ica Maxi var en fruktansvärt allvarlig händelse, men Ica Maxi hanterade situationen fantastiskt bra, säger Anders Jonasson, butiksäkerhetschef för Ica Sverige AB med kontor i Stockholm.
Butiksäkerhetschefen på Ica, Anders Jonasson, har inte själv varit på plats på Ica Maxi på Grand Samarkand i Växjö efter branden. Men han har fått information om händelsen.

Han har enbart beröm att komma med när det gäller hur Ica Maxi skött den allvarliga händelsen.
- Vi har tillhandahållit en del råd och stöd och erbjudit samtal för de som mår dåligt på Ica Maxi efter branden, men de har en bra organisation för sånt här.
- Det är bra chefer på Ica Maxi i Växjö. De sköter butiken på ett otroligt kompetent sätt och de har hanterat branden fantastiskt bra, utrymningen fungerade jättebra och de har hjälpt personalen på ett bra sätt efteråt, konstaterar Anders Jonasson.

Det är inte vanligt med anlagda bränder i butiker. Anders Jonasson nämner att en Ica-butik i Borås förstördes i en brand i Borås i juli 2017 och att en Ica-butik i Sandvik på Öland brann hösten 2017.
- Ofta är det yngre spänningssökande personer som ligger bakom och som inte inser vilka konsekvenser en brand i en butik får. Nu uttalar jag mig inte om just den här branden, utan hur det brukar se ut när det inte är elfel som orsakar brand i butik, klargör han.
- En brand i en butik är en otroligt allvarlig händelse. Det äventyrar människors liv och hälsa och det kan få ekonomiska konsekvenser i form av anspråk om ersättning för resten av livet för de skyldiga.
hans nilsson

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter