Klik venligst
NYHETER 2020-2-29 KL. 10:04

Sajda anser att hon hjälper sina kunder:”Skönhet är inte fel”

Av Hans Nilsson

Sajda anser att hon hjälper sina kunder:”Skönhet är inte fel”
Sajda Hajar, specialistläkare inom allmänmedicin och gynekolog, driver DermaLane Clinic i Växjö med assistens av bland annat Retaj Hamadi, undersköterska. Nyligen flyttade hon sin klinik från Storgatan 7 till Storgatan 46. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Skönhetsingrepp med fillers och botox har blivit allt vanligare och antalet företag som jobbar med skönhet har dubblerats på tio år. I Växjö finns ett av dessa företag - DermaLane Clinic - som ägs av läkaren Sajda Hajar. - Skönhet är inte fel, om man ser bra ut mår man bättre. Jag känner att jag hjälper mina kunder till ett bättre liv, säger Sajda Hajar.
Sajda Hajar är specialistläkare inom allmänmedicin och gynekolog. Hon har mer än 20 års erfarenhet inom vården. För fem år sedan startade hon DermaLane Clinic i Växjö.
Nyligen flyttade hon sin klinik från Storgatan 7 till större lokaler på Storgatan 46, i samma fastighet som GVG hyrde ut videofilmer för inte så många år sedan.

Nu utför Sajda Hajar både medicinska ingrepp och skönhetsingrepp i de här lokalerna, med assistens av två undersköterskor.
- Jag hjälper många kvinnor i 40- till 60 årsåldern som har klimakteriebesvär. De söker för att de lider av inkontinens och har nedsatt sexuell lust på grund av klimakteriebesvär. I den åldern uppstår östrogenbrist som kan leda till vaginal slapphet, säger Sajda Hajar.
- Jag gör en gynekologisk undersökning och tar cellprover. Sedan lokalbedövar jag och injicerar kvinnans egen blodplasma eller hyaluronsyra som fyllmedel i klitoris. Det hjälper mot inkontinens och förstärker G-punkten inuti vaginan till det dubbla av sin ursprungliga storlek för att uppnå tillräckligt intensifierad stimulering under sex.
Hon använder även gynekologisk laser för inkontinensbehandling, vaginal slapphet och postmenopausal vaginalatrofi och framfall.

Den andra delen av Sajda Hajars verksamhet handlar om rena skönhetsingrepp med botox och fillers i ansiktet.
Botox är ett nervgift, botulinumtoxin, i försvagad form som injiceras för att släta ut rynkor. Fillers består av hyaluronsyra, ett naturligt ämne i vår kropp. Det ges också som injektioner och fyller ut och ger volym och form åt bland annat kinder, läppar och haka.
- Skönhetsingreppen har ökat med 50 procent de senaste två åren på min klinik. Det är kvinnor från 20-årsåldern och ända upp till 70-årsåldern som kommer hit.
- De vill få bort rynkor på kinder, runt ögonen och i pannan och göra läppförstoring och behandla mörka ringar under ögonen eller förbättra formen på näsan, berättar Sajda Hajar.

Hon anser att det finns en del skojare i branschen. För egen del pekar hon på att hon är certifierad av det svenska estetiska injektionsrådet och har diplom från American Academy of Aesthetic Medicine.
Dessutom är hon med på de flesta internationella kongresser om estetiska behandlingar i Frankrike, Italien, Spanien, England, Malaysia, Sydkorea och Förenade Arabemiraten.
- Jag säger nej ibland till unga kvinnor som kommer hit och vill ha botox eller fillers. De behöver inte göra skönhetsingrepp, de behöver prata med någon istället.
Sajda Hajar är förstås väl medveten om att skönhetsbranschen är ifrågasatt av vissa.
- Men det är ju inget fel med att se bra ut. Jag använder själv både botox och fillers. Ser man bra ut får man mer självförtroende, kraft och energi att utföra sina vardagliga sysslor, tycker hon.

hans nilsson

Sajda Hajar, specialistläkare inom allmänmedicin och gynekolog, driver DermaLane Clinic i Växjö med assistens av bland annat Retaj Hamadi, undersköterska. Nyligen flyttade hon sin klinik från Storgatan 7 till Storgatan 46. Foto: Hans Nilsson


Sajda Hajar anser att det finns en del skojare i skönhetsbranschen. För egen del pekar hon på att hon är certifierad av det svenska estetiska injektionsrådet och har diplom från American Academy of Aesthetic Medicine. Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter

SENASTE NYTT

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER