Klik venligst
NYHETER 2021-6-18 KL. 18:54

Rotary prisade de bästa eleverna i nian

Av Hans Nilsson

Rotary prisade de bästa eleverna i nian
Klara Svensson och Alfred Sjögren, Mohedaskolan, Calle Svensson, Emilia Lindberg,Tove Frisk och Sidar Daoud, Hagaskolan, Blenda Fernholm, Vislandaskolan, Tova Spjutare, Vislandaskolan, Hugo Berntsson, Vislandaskolan. Foto: Privat

ALVESTA. Alvesta Allbo Rotaryklubb har delat ut 13 500 kronor i stipendium till elever som gick ut 9:an med de högsta betygen.
- Det är glädjande att det finns så många duktiga ungdomar i Alvesta kommun, och vi vill uppmärksamma de allra bästa, säger Nils-Erik Persson, president i Alvesta Allbo Rotaryklubb.
Det är andra året Alvesta Allbo Rotaryklubb delar ut stipendier till de duktigaste eleverna i samarbete med Sparbanken Eken som sponsrar utdelningen.
Ceremonin skedde på Hotel Rådmannen i Alvesta.
Principen är att den tjej och den kille i klass 9 i Moheda respektive Vislanda som går ut 9:an med det bästa betyget ska få stipendier på vardera 1 500 kronor.
Eftersom Hagaskolan i Alvesta har så många niondeklassare väljer Rotary att uppmärksamma de två bästa tjejerna och de två bästa killarna på den skolan.
Men i år blev det totalt nio elever som fick stipendium på vardera 1 500 kronor.
- Det var två tjejer i Vislanda som hamnade på exakt samma resultat i betyget, så vi fick lägga till ett extra stipendium så att båda fick 1 500 vardera, förklarar Nils-Erik Persson.
Av dessa nio stipendiater var det två elever från Vislandaskolan och en från Hagaskolan i Alvesta som hade uppnått absolut maximalt studieresultat.
- Det var inte så konstigt att lärarna som var på plats på Rådmannen kände sig stolta, det är roligt att se att det är så många fina ungdomar i Alvesta kommun. Vi hoppas att våra stipendier får ungdomarna att ta i lite extra i skolan, säger Nils-Erik Persson.
hans nilsson


- Det är roligt att se att det är så många fina ungdomar i Alvesta kommun, säger Nils-Erik Persson, president Alvesta-Allbo Rotaryklubb. Foto: PrivatMagnus Sundbom, kontorschef, Sparbanken Eken, som sponsrar utdelningen. Foto: Privat