NYHETER 2021-11-19 KL. 17:00

Rosengren (M) högst upp på listan till riksdagen

Av Hans Nilsson

Rosengren (M) högst upp på listan till riksdagen
Oliver Rosengren, kommunalråd i Växjö, är nummer 1 på Moderaternas riksdagslista i Kronobergs län till 2022 års val. Foto: Hans Nilsson

KRONOBERG. Oliver Rosengren, kommunalråd i Växjö, är nummer 1 på Moderaternas riksdagslista i Kronobergs län till 2022 års val. Beslutet att låta den 29-årige moderaten toppa listan när stämmoombud från hela Kronobergs län samlades nyligen var enhälligt.
Oliver Rosengrens ställning i Moderaterna är stark. När valsedeln skulle fastställas blev Oliver Rosengren den förste i Moderaterna i Kronoberg på 20 år som valdes till förstaplatsen utan omröstning.
- Jag är överväldigad av den uppskattning som medlemmar, vänner och andra vänliga människor uttrycker för mitt arbete, skriver Oliver Rosengren på sin Facebook och fortsätter:
- Jag är stolt över förtroendet från medlemmarna. Nu väntar ett hårt arbete för att förtjäna förtroendet från väljarna nästa höst. Varje kronobergare ska veta att vi står på deras sida. Jag lovar att säga som det är och göra vad som krävs för att lösa Sveriges problem. Som Kronobergare ska du känna hopp om att det kommer bli bättre i Sverige.
Moderaterna i Kronobergs län har ett mandat under den här mandatperioden i riksdagen. På riksdagslistan valdes Sofia Stynsberg i Växjö in som tredje namn.hans nilsson