NYHETER 2022-5-3 KL. 09:15

Roos och Weise sjunger med Glenn Miller Orchestra

Av Hans Nilsson

Roos och Weise sjunger med Glenn Miller Orchestra
Meta Roos och Andreas Weise sjunger i Växjö Konserthusden 6 maj ihop med Glenn Miller Orchestra. Foto: Pressbild

VÄXJÖ. Glenn Miller Orchestra kommer till Växjö Konserthus den 6 maj. Tillsammans med två av Sveriges största swingtolkare - Meta Roos och Andreas Weise - bjuder de på några av de största numren ur Glenn Millers repertoar och standards ur The Great American Songbook.
Glenn Miller Orchestra härstammar från swingepokens glansdagar i USA på 1930- och 40-talet. Det 17 man starka storbandet, som också spelar musik ur sin egen repertoar, leds av trombonisten Jan Slottenäs. Meta Roos har sjungit förut med orkestern. Det var tidigt 1990-tal och då den hette det Jan Slottenäs Orkester. För Andreas Weise är det första gången.
Roos och Weise är nu ute på en turné i Sverige med Glenn Miller Orchestra, och man är ordentligt laddade efter det långa uppehållet på grund av corona.

Glenn Miller Orchestra Scandinavia spelar sedan 2010 med licens från det amerikanska Glenn Miller Productions, New York, USA.
Orkestern leds av trombonisten Jan Slottenäs. Man turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bandet anses som den främsta av de fyra licensierade Miller-orkestrarna i världen.

Meta Roos är en före detta dansbandssångerska som varit med i Peter Flacks revyer. Swingmusiken har alltid legat henne varmt om hjärtat och hon har bland annat tolkat Ella Fitzgerald
Andreas Weise blev känd för en större publik i Idol 2010. Han har blivit en av Sveriges folkkäraste artister. Kosnerten vara i två och en halv timme.
hans nilsson