NYHETER 2021-11-18 KL. 13:00

Rock and roll i Kvenneberga

Av Josefin Petersson

Rock and roll i Kvenneberga
Fredagen den 19 november klockan 19.00 blir det rock and roll show i Kvenneberga bygdegård med The Cadillac band och Janne Lucas, Little Gerhard och Jota Thorén från gruppen Jigs. Foto: The Cadillac Band

KVENNEBERGA. Fredagen den 19 november klockan 19.00 blir det rock and roll show i Kvenneberga bygdegård med The Cadillac Band och Janne Lucas, Little Gerhard och Jota Thorén från gruppen Jigs. Bandet brukar göra en show där i november varje år och detta är 10 gången, så det är lite jubileum. Det utlovas mycket Elvis Presley, Johnny Cash och Carl Perkins. Såklart kommer Janne Lucas köra sin Växeln hallå, Litttle Gerhard kör Den siste mohikanen och Jota Thorén gör säkert Hallå du gamle indian.
– Vi ska spela i Kvenneberga Bygdegård, det blir som ett litet jubileum eftersom det är vår 10:e show där, vi kommer även ha lite julinslag med bland annat Elvis Presleys White Christmas. Det känns kul att komma tillbaka, vi har förnyat oss hela tiden och haft med oss många artister, i år följer Little Gerhard som har gjort Den siste mohikanen och Jota Thorén som var sångare i gruppen Jigs med, säger Ulf Nilsson, bandledare.
Han berättar vidare att han tycker att vissa bygdegårdar kan bli speciella eftersom de spelat på samma ställe flera gånger. Samtidigt som publiken varje gång är speciell och hygglig, så de tycker bara det är kul att få komma tillbaka. Förhoppningsvis blir det en elfte gång nästa år i Kvennberga, bandet börjar bli gamla och förslitningsskadorna börjar göra sig påminda.

Josefin Petersson