NYHETER 2021-6-7 KL. 19:27

Robert Olesen (S): ”Jag är emot marknadshyror”

Av Hans Nilsson

Robert Olesen (S): ”Jag är emot marknadshyror”
Susanna Filipsson i Hyresgästföreningen överlämnade flera tusen namnunderskrifter till Robert Olesen (S) i Alvesta i protest mot de marknadshyror som hans parti i regeringen ska genomföra. Foto: Privat

ALVESTA. Susanna Filipsson i Hyresgästföreningen överlämnade flera tusen namnunderskrifter till Robert Olesen (S) i Alvesta i protest mot de marknadshyror som hans parti i regeringen ska genomföra.- Jag är personligen ingen förespråkare av marknadshyror, förklarar Robert Olesen, vice ordförande för Socialdemokraterna i Kronobergs län och i Alvesta kommun.
I måndags var Hyresgästföreningen ute och lämnade över namninsamlingar i protest mot marknadshyror till politiker i Centerpartiet och Socialdemokraterna.

Hyresgästföreningen anser att marknadshyror i nybyggda lägenheter kommer innebära högre hyror och ett urholkat konsumentskydd. Man menar att det på sikt kommer påverka alla hyresrätter även om förslaget bara handlar om nybyggda lägenheter.
Susanna Filipsson från Växjö sitter som förtroendevald i styrelsen för region sydost i Hyresgästföreningen. Hon hade bestämt träff i Alvesta med Robert Olesen(S) för att räcka över namnunderskrifter till honom.
- Det här är ett svek av Socialdemokraterna mot väljarna. Jag hörde själv lokala socialdemokrater i Växjö säga i valrörelsen senast att de inte ville införa marknadshyror, säger Susanna Filipsson.

Robert Olesen kan förstå hennes besvikelse. Han tycker själv om marknadshyror.
- Jag tror inte det är bra med marknadshyror och vi är emot det i Kronobergs län. Men vi har ingått en januariöverenskommelse med Centerpartiet och Liberalerna om marknadshyror av nyproducerade hyreslägenheter. Vi har en överenskommelse vi måste helga, ibland får man kompromissa med sina hjärtefrågor, säger Robert Olesen.

hans nilsson