NYHETER 2020-4-1 KL. 08:56

Regionteatern har ställt in hela våren

Av Hans Nilsson

Regionteatern har ställt in hela våren
Regionteatern Blekinge Kronoberg har ställt in Festen och alla andra resterande föreställningar under våren på grund av coronasmittan. Foto: Olle Enquist

VÄXJÖ. Regionteatern Blekinge Kronoberg har ställt in alla resterande föreställningar under våren på grund av coronasmittan. - Det är vår förhoppning och övertygelse att när vi kommer ut på andra sidan av denna pandemi ska vi bättre uppmärksamma och förstå värdet av ett rikt och levande kulturliv samt att detta aldrig bör eller kan tas för givet, skriver man i ett pressmeddelande.
Beslutet av Regionteaterns styrelse om att ställa in vårens resterande publika verksamhet är grundat på rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.
Man vill ta sitt ansvar och inte öka smittspridningsrisken av corona och därmed trycket inom hälso- och sjukvården.

Det handlar också om att man inte vill riskera hälsan ytterligare för personer som befinner sig i riskgrupper hos Regionteaterns anställda.
Lars Rejdnell, ordförande i Regionteatern Blekinge Kronoberg, Jesper Rehn, vice ordförande och Therese Willstedt, vd och scenkonstchef står bakom uttalandena.
- Vi har verkligen sett fram emot att få fira vårt jubileumsår tillsammans med vår publik och spela publiksuccéerna som Älskade Araby och Festen för fullsatta hus. Istället får vi nu blicka framåt och samla krafter till en ny höst full av scenkonst som berör, skriver man.
- För oss är publikens och personalens säkerhet och hälsa givetvis det allra viktigaste. Det är med stor sorg och tungt hjärta som vi nu tvingas ställa in en verksamhet som vi jobbat så hårt för och som mötts med stor entusiasm från publik och recensenter.
hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter