Klik venligst
NYHETER 2020-11-22 KL. 18:43

Raketstart för nytt bolag - mitt i pandemin

Av Hans Nilsson

Raketstart för nytt bolag - mitt i pandemin
Det nybildade bolaget Cutting Solutions i Alvesta: Victor Martinsson, Samuel Gallneby, Joakim Johansson och Kent Martinsson. På bilden saknas Martin Sahlberg som är en av de nya delägarna. Foto: Finnveden Säljkraft

ALVESTA. Verktygssliparna i Alvesta har bytt namn till Cutting Solutions efter att ha gått in i ett nytt samarbete med säljarna Samuel Gallneby och Joakim Johansson i Värnamo. Det nya gemensamma bolaget har fått en raketstart mitt i coronapandemin.- Vi har redan tecknat avtal med nya kunder, och det här kan innebära nyanställningar, säger Kent Martinsson, ägare av Verktygssliparna och delägare i Cutting Solutions.
Verktygssliparna startades i Alvesta av Ulf Gabrielsson 1992. Men 2005 tog Kent Martinsson över företaget.
Verktygssliparna på Smedjegatan 3 med ett tiotal anställda är ett av de ledande företagen i Sverige när det gäller precisionsslipning och tillverkning av specialverktyg för skärande bearbetning.

Kent Martinsson förklarar hemligheten bakom framgången.
- Våra duktiga medarbetare, ett målmedvetet tänk och att vi har investerat klokt och vuxit lämpligt mycket varje år, säger Kent Martinsson.
I Värnamo finns säljarna Samuel Gallneby och Joakim Johansson som i 20 år servat lokala företag i Småland med produktionslösningar och standardverktyg från Sandvik Coromant.
Kent Martinsson känner de båda säljarna sedan många år. När Samuel Gallneby ringde i augusti och föreslog ett samarbete hade Kent Martinson redan funderat på ett liknande koncept.
- Vi har ju sålt standardverktyg i många år och Verktygssliparna är världsledande i branschen. De är väldigt nischade och erbjuder speciallösningar med flera funktioner som gör att vi kan ha jobben kvar i Sverige, säger Samuel Gallneby, delägare i Cutting Solutions och fortsätter:
- Det här samarbetet kommer leda till en expansion i hela Norden och nya arbetstillfällen. Vi känner en enorm spänning inför detta, här gör vi ju något som är annorlunda i en extremt traditionell bransch. För det är väldigt ovanligt att tradare går in i tillverkningsindustrin på det här viset.
Kent Martinsson är lika lyrisk över sin nya samarbetspartner.
- Deras kunskap om standardverktyg är enorm, och de är dessutom tekniker som kan operera direkt hos kunden. Det är en extrem resurs, förklarar han.

Cutting Solutions kommer ha säljkontor i Värnamo, men själva bolaget ligger i Alvesta.
Det man vill erbjuda är en helhetslösning för företag inom skärande bearbetning med både standardverktyg och specialtillverkat. Man startar dessutom en webbutik med Sandvik Coromants sortiment och egenproducerade specialverktyg i Alvesta.
Solutions-delen står för olika lösningar med logistik, utbildningar och lager.
- Det här är ett nytänk, ett nytt bolag och ett nytt namn. Att vi redan har tecknat avtal med nya kunder indikerar på att vår satsning är rätt och att vi i framtiden kommer att kunna nyanställa, säger Kent Martinsson.
- Det är en raketstart trots pandemin, sedan vet man inte vad som händer med corona och hur det påverkar oss. Vi har ju mycket uppsökande verksamhet ute på fältet, men det ser verkligen ljust ut nu för oss, lägger han till.


hans nilsson