NYHETER 2020-9-20 KL. 10:39

Qarins konstverk stulet: ”Någon tycker väl att det är snyggt”

Av Hans Nilsson

Qarins konstverk stulet: ”Någon tycker väl att det är snyggt”
Någon har stulit halva Qarin Piehls konstverk på elskåpet vid Dressman på Storgatan i Växjö. Foto: Privat

VÄXJÖ. Qarin Piehl var en av vinnarna i Växjö city street art contest i somras. Hennes färgstarka konstverk hamnade på ett elskåp utanför Dressmann på Storgatan. Nu är det någon som har stulit halva konstverket på elskåpet.
- Jag blev irriterad när jag såg det, men det är ju smickrande att någon vill ha min konst hemma, säger Qarin Piehl.

När Lokaltidningen intervjuade Qarin Piehl i somras konstaterade hon att elskåpet med hennes konstverk dittills hade klarat sig från klottrare och vandaler.
- Jag hoppas att det fortsatt får vara ifred, sade Qarin Piehl då.
Men så blev det inte. För nyligen stal någon halva hennes konstverk på elskåpet utanför Dressmann. Troligen skedde det en natt under en helg för ett tag sedan.
- Det är så onödigt. Och varför tog de bara halva konstverket? Nu är det någon som sitter med ett halvt konstverk hemma, säger Qarin Piehl.
- Samtidigt är det ju en komplimang, jag tror att de stal mitt konstverk för att de tycker att det är snyggt, lägger hon till.

Qarin Piehls målning är en hyllning till Växjö. Hon vill fånga Växjös själ och få med saker som Växjöborna kan känna igen sig i. Hennes originalmålning finns sparad digitalt, så den del av verket som stals ska sättas upp igen på elskåpet inom kort.
De övriga konstverk som juryn valde ut som vinnare i Växjö city street art contest, och som pryder elskåpen i city, är skapade av Astrid Marchal, Johan Pettersson, Johan Elmehag och Emma Karlsson och Zandra Elofsson.
hans nilsson


Qarin Piehls målning är en hyllning till Växjö. Så här såg det ut i somras innan någon stal den ena halvan av det. Foto: Anders Jönsson