NYHETER 2020-3-25 KL. 09:24

Polisen varnar för coronabedragare

Av Hans Nilsson

Polisen varnar för coronabedragare
Polisen i Region Syd varnar nu allmänheten och speciellt äldre personer för att det kan vara coronabedragare i farten. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ/KRONOBERG. Polisen i Region Syd uppmanar nu allmänheten och speciellt äldre personer att vara extra vaksamma på coronabedrägerier.
Det är i ett pressmeddelande som polisen skriver att man har fått veta att äldre personer har blivit uppringda av personer som erbjuder sig att handla åt dem på grund av coronaviruset.
Därför uppmanar polisen nu framförallt äldre att vara extra vaksamma på att det finns bedragare som försöker utnyttja situationen med corona.
Polisen påpekar att man inte under några omständigheter ska lämna ut pengar i förskott eller kort och koder till personer man inte känner.
I spåren av corona har det blivit vanligare med goda initiativ på Facebook. Det kan vara grannar och eldsjälar som erbjuder hjälp att handla till de personer som har svårt att klara det på egen hand. Men om man behöver behöver med att handla matvaror eller annat bör man själv ta kontakt med anhöriga, grannar eller de grupper som organiserar den här typen av hjälp.
Blir man uppringd utan att själv ha tagit initiativ till den kontakten kan det röra sig om ett bedrägeriförsök, anser polisen. I så fall ska man höra av sig till polisen på 114 14.
hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter