NYHETER 2022-5-27 KL. 17:00

Polisen vädjar om hjälp - stölder på byggarbetsplatser ökar

Av Hans Nilsson

Polisen vädjar om hjälp - stölder på byggarbetsplatser ökar
Polisen i Växjö vädjar nu till allmänheten om hjäl med att notera det som kan vara avvikande vid byggarbetsplatser efter att stölderna av verktyg, vitvaror, inredning och drivmedel har ökat rejält. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Polisen går nu ut och larmar om stölder av verktyg, vitvaror, inredning och drivmedel på byggarbetsplatser som ett stort och återkommande problem inom Lokalpolisområde Växjö. Det handlar om stora godsvärden och polisen vädjar om allmänhetens hjälp.
Fram tills nyligen hade Växjö i år drabbats av 26 stölder från byggarbetsplatser, enligt polisen.
Hårdast drabbat i år i Växjö är Bergunda, rapporterar polisen. Under 2022 har Bergunda drabbats av stölder på byggarbetsplatser elva gånger. Det ska jämföras med sju gånger under 2021 tre gånger 2020.
Vid de flesta tidigare stölderna har gärningspersoner tagit sig in genom stängsel och sedan brutit upp containrar och dörrar till hus under nybyggnation.
Polisen vädjar nu på Facebook till allmänheten att notera det som kan vara avvikande vid byggarbetsplatser. Det kan vara fordon och personer som befinner sig vid och intill byggarbetsplatser på tider då det normalt inte bedrivs någon verksamhet där.
Om man tror att det är ett pågående eller nära förestående brott ska man ringa 112. Vill man lämna tips som inte är akuta så gör man det via www.polisen.se eller 11414.

hans nilsson