NYHETER 2020-3-17 KL. 10:01

Polisen positiv till UF-företagets säkerhetspaket

Av Hans Nilsson

Polisen positiv till UF-företagets säkerhetspaket
- Den som bär ett larm blir tryggare och de som går med den som bär larmet och anhöriga till den som bär larmet blir tryggare, säger Ola Severinsson, kommissarie vid polisen i Växjö. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. OIa Severinsson, kommissarie vid polisen i Växjö, har träffat eleverna i UF-företaget Safe & Sound. Han är positiv till deras säkerhetspaket. - Allt som gör att folk känner sig tryggare är positivt, säger Ola Severinsson.
UF-företaget Safe & Sound på Katedralskolan i Växjö ordnade ett möte med polisen i december förra året för att berätta om det trygghetspaket de har tagit fram. De fick träffa Ola Severinsson, kommissarie vid polisen i Växjö.
Han tycker att deras trygghetspaket är intressant. Bland annat i ljuset av att rånen har ökat och undersökningar som visar att otryggheten i Växjö ökar.
- Det är unga personer som rånar andra unga personer och det finns en ökad otrygghet, säger Ola Severinsson.
- Och från polisens sida finns det inget negativt att säga om det här trygghetspaketet som eleverna har tagit fram i UF-företaget. Vi från polisen är positiva till det här, lägger han till.
Han konstarerar att bärbara larm ökar tryggheten och förebygger brott.
- Den som bär ett larm blir tryggare och de som går med den som bär larmet och anhöriga till den som bär larmet blir tryggare, säger Ola Severinsson.
Han tycker att det är bra att det syns att den som bär på larmet är larmad. En möjlig gärningsperson kan mycket väl avstå att begå ett brott mot den som bär larmet eller mot någon i dennes sällskap, enligt Ola Severinsson.


hans nilssoN


PÅ STARTSIDAN JUST NU