NYHETER 2020-1-25 KL. 09:44

Polisen övervakar Araby med drönare

Av Hans Nilsson

Polisen övervakar Araby med drönare
Polisen i Växjö har börjat använda drönare för att bevaka större områden i Araby och Spetsamossen från luften. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Polisen i Växjö har börjat övervaka Araby och Spetsamossen från luften med drönare för att förebygga, förhindra eller upptäcka allvarlig brottslig verksamhet. Det skriver polisen på Facebook.
Kamerabevakningen med drönare började den 20 januari och kommer pågå till den 19 april. Den sker mellan klockan 16.00 till 05.00 på vardagar och mellan klockan 14.00 och 06.00 på lördagar/söndagar och skolfria helgdagar.
Polisen skriver att man ser det som ett nödvändigt komplement till den övriga verksamheten att förebygga, förhindra eller upptäcka allvarlig brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra brott.
Det är bara allmän plats som ska bevakas med fokus på centrumanläggningar. Drönar-operatören får inte filma in i de bostäder eller andra integritetskänsliga utrymmen. Man får bara filma allmänna platser som öppna ytor och grönområden dit allmänheten har tillträde. Varje flygtillfälle som beslutas av utsedd insatsledare, skall loggas.
Beslutet att använda drönare har fattats av lokalpolisområdeschefen i Växjö.


hans nilsson

PÅ STARTSIDAN JUST NU