Klik venligst
NYHETER 2020-11-23 KL. 10:15

Paret Spång tvingas ställa in julmarknad

Av Hans Nilsson

Paret Spång tvingas ställa in julmarknad
Mari och Ove Spång planerade att ha en julmarknad i miniformat med fyra utställare på Maris Bonnaloppis i Forsa den 29 november. Men med de nya och skärpta restriktionerna tvingas de ställa in det. Foto: Privat

FORSA. Söndagen den 29 november planerade Mari och Ove Spång att ha en julmarknad i miniformat med fyra utställare på Maris Bonnaloppis i Forsa. Men med de nya och skärpta restriktionerna tvingas de ställa in det.- Vi funderar på att ha det i början på nästa år istället, säger Mari Spång.
Hitttills i november har Mari Spång haft stängt på loppisen på Norregården i Forsa.
Men den 29 november var tanken att hon och hennes man skulle ha öppet på loppisen igen.
Dessutom ville de försöka ha en mindre julmarknad samma dag ute på logen med fyra utställare, bland annat Lammet och brödet och Il forcone.
- Jag har haft stängt på loppisen i november för att det har varit för kallt för att ha öppet. Men nu tänkte jag det skulle vara trevligt med lite julstämning den 29 november, säger Mari Spång.

Den här julmarknaden var något Mari och Ove Spång planerade långt innan det beslutades om de skärpta restriktionerna.
Regeringen skärpte restriktionerna på måndagen och begränsar nu allmänna sammankomster till åtta personer från den 24 november.
Det gäller en månad och kan förlängas över julen. Folkhälsomyndigheten uppmanar alla att avstå från alla aktiviteter som riskerar smittspridning.
- Det är tråkigt, men vi får lyda reglerna. Hälsan måste gå före allt annat. Annars hade vi ju tänkt att tillåta maximalt åtta personer samtidigt på logen där utställarna skulle ha varit, och att besökarna inte skulle gått in och ut på samma ställe, förklarar Mari Spång.
- Men det här sista restriktionerna gör det mycket svårare att ha det här nu. Vi ser fram emot ett nytt år och hoppas kunna ha det nästa år istället, lägger hon till.

Mari Spång och hennes man var mjölkbönder i nära 25 år, men de lade ned den verksamheten för 15 år sedan.
Efter det har de jobbat för Farmartjänst. Mari Spång har även arrangerat en hälsomässa i Folkets hus i Alvesta i några år och hon har dessutom företaget Maris Mirakel där hon erbjuder olika typer av healing bland annat.
Paret Spång byggde om lagården, som är på 300 kvadratmeter, för några år sedan. Sommaren 2019 öppnade de Maris Bonnaloppis där.
Maris Bonnaloppis har haft öppet vissa söndagar i normala fall. De har haft öppet ett tiotal gånger sedan de startade förra året.
- Folk har varit duktiga på att hålla avstånd sedan corona slog till. Men det har inte varit så mycket folk här sedan i våras, förklarar Mari Spång.


hans nilsson


Paret Spång byggde om lagården i Forsa för några år sedan. Sommaren 2019 öppnade de Maris Bonnaloppis där. De har öppet vissa söndagar i normala fall. Foto: PrivatMari Spång har även arrangerat en hälsomässa i Folkets hus i Alvesta i några år och hon har dessutom företaget Maris mirakel där hon erbjuder healing bland annat. Foto: Privat