NYHETER 2021-7-18 KL. 16:00

Padel Nuestro har öppnat på Bäckgatan

Av Josefin Petersson

Padel Nuestro har öppnat på Bäckgatan
Padel Nuestros butik på Bäckgatan i Växjö. Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. Padel har blivit allt mer populärt i Sverige och det byggs fler och fler padel-hallar runt om i länet, men nu har även en renodlad padel-butik öppnat i Växjö centrum på Bäckgatan, Padel Nuestro.
Under förra veckan öppnade Padel Nuestro på Bäckgatan i Växjö, delägarna till butiken är Edin Korac, Oscar Hovhammar, Shadi Shehadeh och Edita Korac. Deras butik blir den fjärde franchise butiken för Padel Nuestro i Sverige. Företaget är egentligen spanskt och en av världens ledande padel leverantörer, dessutom sponsrar de World Padel Tour som är en av de största tävlingarna inom padel.
Inom kort kommer även Puro Padel öppna på Kungsgatan i Växjö men det är inget som Padel Nuestro ser som ett problem.
–Vi är väldigt måna om Växjö stad, det är väldigt många som har fått stänga ner i staden och inte jättemånga som är kvar, vi välkomnar alla som vill vara med och bidra i centrum, vi lägger ingen vikt vid om det anses som en konkurrent eller inte utan vi tycker bara det är kul att fler butiker öppnar här, sedan blir det ju bara ett större utbud för alla padelälskare, säger Edin Korac, en av delägarna till Padel Nuestro.
Padel Nuestro säljer allt du kan tänka dig, allt från padelrack, skor, kläder, tillbehör till bollar. Dessutom vänder de sig inte bara till de som redan är erfarna utan även nybörjare och säljer både billigare nybörjarrack och värsting modellerna som vänder sig till de avancerade. Förutom att de själva kommer arbeta i butiken har de även en anställd på heltid som heter Isak.
–Vi försöker få till en familjär känsla i butiken, vi har en testhörna där de som vill slå lite bollar och testa rack kan få göra det så att de verkligen får hem rätt rack. Sedan har vi två fåtöljer där man kan sätta sig och vi har även ett kylskåp med kall dricka så kunderna bara kan prata lite padel, säger Edin Korac, en av delägarna till Padel Nuestro.
Sedan de öppnade butiken har de mötts av positiv respons från kunderna.
–Det är många som tycker det är kul för det har saknats innan, hallarna har haft sina egna butiker men där har det varit lite mer begränsat och inte hjälp på samma sätt. Här har vi en mer helhetslösning så man kan få hjälp och fråga om lite allt möjligt, vare sig det gäller speltyp eller produkter.
Man ska kunna hänga här och prata padel men också köpa allt som man behöver till sin padel egentligen, säger Oscar Hovhammar, en av delägarna till Padel Nuestro.
Edin Korac fyller i, responsen vi har fått och som vi känner, den har varit väldigt positiv.

Josefin Petersson


Från vänster, Oscar Hovhammar, Shadi Shehadeh, Edin Korac och Isak Lexert. Foto: Privat