NYHETER 2022-4-29 KL. 12:15

Östersupportrar portade på grund av pyroteknik

Av Hans Nilsson

Östersupportrar portade på grund av pyroteknik
En 22-åring och en 19-åring i Östers supporterklubb East Front hade med sig pyroteknik när de skulle in på Landskrona Idrottsplats inför matchen i Superettan mellan Landskrona BOIS och Östers IF. Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: Pixabay


VÄXJÖ. En 22-åring och en 19-åring från Växjö som är med i Östers supporterklubb East Front har dömts till tillträdesförbud vid idrottsarrangemang. Båda hade med sig pyroteknik när de skulle in på Landskrona Idrottsplats inför matchen i Superettan mellan Landskrona BOIS och Östers IF den 4 april.
Det anses ha varit risk för att de tänkt begå brott för att störa ordningen eller säkerheten under idrottsarrangemang med hjälp av pyrotekniken.
Tillträdesförbudet innebär förbud att få tillträde till eller vistas på alla inhägnade idrottsanläggningar i Sverige när det ordnas matcher i Allsvenskan och Superettan, i Svenska Cupen och landskamper eller cupmatcher och landskamper i Sverige. Det är vid Åklagarmyndigheten som tillträdesförbudet har upprättats.