NYHETER 2021-7-17 KL. 16:15

Ordningsvakter på stationsområdet för ökad trygghet och säkerhet

Av Josefin Petersson

Ordningsvakter på stationsområdet för ökad trygghet och säkerhet
Ordningsvakterna kommer att röra sig på de offentliga platserna på stationsområdet så som bland annat övergångar och hissar. Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. För att öka tryggheten och säkerheten på Växjös stationsområde kommer Växjö kommun att ha ordningsvakter på plats under sommaren.
– Stationsområdet är ett område där många rör sig och det är viktigt att detta är en trygg och säker plats. Kommunen arbetar systematiskt och kunskapsbaserat i ett nära samarbete med bland annat Polisen och Jernhusen för att komma tillrätta med problemen. För att ytterligare förstärka arbetet blir ordningsvakter på plats en bra åtgärd som skapar säkerhet och ökar tryggheten i området, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressuttalande på Växjö kommuns hemsida.
Växjö kommun har avtal med Securitas som kommer att ha ordningsvakter på plats på stationsområdet delar av dagen, under juli och augusti i sommar. Deras närvaro ska bidra till ökad ordning, trygghet och minskad oro. Ordningsvakterna kommer att röra sig på de offentliga platserna på stationsområdet så som bland annat övergångar och hissar.
– Vi vet att det under sommaren och semestern kan vara extra stökigt på offentliga platser och den senaste tiden har det varit oroligt och en känsla av otrygghet runt stationsområdet. Vi har satt in flertalet insatser under våren som har gjort att det blivit bättre. Denna satsning med ordningsvakter är ytterligare ett steg för att förbättra situationen, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef, i ett pressuttalande på Växjö kommuns hemsida.

Josefin Petersson