Klik venligst
NYHETER 2020-11-15 KL. 17:01

Oklart när nästa konstutställning sker

Av Hans Nilsson

Oklart när nästa konstutställning sker
Den nya utställningen på Utställningshallen ska börja den 28 november. Men om råden förlängs efter den 26 november blir det inga fler utställningar i år, säger Peter Johansson, utställningsansvarig. Foto: Privat

ALVESTA. Utställningshallen har stängt för besökare fram till den 26 november efter att råden skärpts på grund av covid-19. Det är risk att det inte blir några fler utställningar i år på Utställningshallen.
- Man får se vad som händer efter den 26 november, det är ju oklart just nu. Den nya utställningen ska börja den 28 november. Men om det här förlängs efter den 26 november så blir det inga fler utställningar i år, och frågan är när det blir igen i så fall, säger Peter Johansson, utställningsansvarig och verksamhetsutvecklare på kulturförvaltningen på Alvesta kommun.
På grund av att smittspridningen ökar så snabbt i Kronoberg har Folkhälsomyndigheten och Region Kronoberg beslutat att kraftigt skärpa råden.
Det är inte bara Utställningshallen som påverkas. Kommunens samtliga kulturella evenemang har ställts in.
Gym och bowlinghall har stängt. Det har även simhallen och Virda bad- och sportcenter, förutom för grundskolans undervisning och för kommunal, föreningsdriven och ledarledd verksamhet för unga upp till 15 år.
Biblioteken har öppet, men man ska göra sitt ärende snabbt och inte stanna mer än 15 minuter, dator bokas i högst 15 minuter och alla vuxenevenemang är inställda.
Kommunala idrottshallar och möteslokaler kan bokas om det är kommunal, föreningsdriven och ledarledd verksamhet för unga upp till 15 år.

Hans nilsson