NYHETER 2020-9-20 KL. 18:00

Nytt datum för 60-talsshow som blev inställd

Av Hans Nilsson

Nytt datum för 60-talsshow som blev inställd
The Mad Men Band som är husband i "The 60`s Concert", en tre timmar lång show med kända 60-talspoplåtar. Den 25 april skulle showen ha kommit till Växjö Teater. På bilden syns även Jenny Silver och Anne-Lie Ryde. Foto: Jan Pilefelt

VÄXJÖ. Den 25 april tvingades Håkan Waxegård ställa in ”The 60`s Concert” med bland andra Anne-Lie Rydé och lokala bandet Crossfires på Växjö Teater på grund av corona.
Nu finns ett nytt datum för showen, fredagen den 9 april 2021 på Växjö Teater.
I våras var fyra shower inplanerade med ”The 60`s Concert” i södra Sverige, varav en i Växjö den 25 april.
På scenen skulle Joyvoice med 100 sångare och Anne-Lie Ryde, Jenny Silver och Olle Nilsson från bandet Liverpool ha uppträtt med The Mad Men Band som husband.
I tretimmarsshowen ”The 60`s Concert” skulle också 60-talsbandet Crossfires från Växjö ha gästspelat.
Men det gick inte på grund av corona. Håkan Waxegård som står bakom showen är en legendar i konsert- och festivalbranschen, känd som grundare till Hultsfredsfestivalen och Lollipopfestivalen.

Han hann sälja 200 biljetter till showen i Växjö innan corona satte stopp.
- Showen skjuts fram till september eller oktober, men det här kommer bli av, sade Håkan Waxegård i våras till Lokaltidningen.
Nu skjuts showen upp till våren 2021 istället. För Växjös del blir det den 9 april på Växjö Teater. Håkan Waxegård hoppas att alla restriktioner släpps senast vid årsskiftet.

En stor del av publiken är över 70 år på den här showen. Det är osäkert med Folkhälsomyndighetens rekommendationer för den gruppen nu i höst. De nya reglerna med högst 50 personer fungerar inte för den här typen av evenemang, påpekar Håkan Waxegård på Facebook.


hans nilsson