NYHETER 2022-6-15 KL. 12:00

Ny vd för Coompanion Kronoberg

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Isabell Ternemo blir ny vd för Coompanion Kronoberg som hjälper företag att ta samhällsansvar och skapa positiva samhällseffekter.
- Kooperation och socialt företagande är vägen framåt. För mig är det här en möjlighet att vidareutveckla en del av arenan för socialt företagande i Kronoberg. Det är en arena som jag tror har stor potential att lösa en del av de samhällsutmaningar som vi står inför, säger Isabell Ternemo, som nu senast har varit Interim Manager på rekryterings- och bemanningsbolaget OnePartnerGroup Sydost.

Ny vd för Coompanion Kronoberg
Isabell Ternemo blir ny vd för Coompanion Kronoberg. Hon bland annat arbetat som Interim Manager på rekryterings- och bemanningsbolaget OnePartnerGroup Sydost. Foto: Pressbild

Med Isabell Ternemo får Coompanion Kronoberg en vd med erfarenhet från bland annat landsbygdsutveckling och det privata näringslivet. Det påpekar Thomas Karlsson, före detta näringslivschef för Växjö kommun och nu styrelseordförande i Coompanion Kronoberg.
Han tror att rekryteringen innebär nya möjligheter för Coompanion, som har en omfattande rådgivningsverksamhet.
- Vi är mycket glada över att Isabell Ternemo har valt att bli en del av oss. Isabell är en kvalificerad person för utvecklingen av Coompanion i Kronoberg. Hon har erfarenhet av både processtyrning och ledarskap efter fyra år på Drivhuset i Växjö där hon gick från affärsutvecklare till verksamhetschef, förklarar Thomas Karlsson.