NYHETER 2021-4-6 KL. 15:05

Nu syns Lions påskbjörkar i hela Alvesta

Av Hans Nilsson

Nu syns Lions påskbjörkar i hela Alvesta
Här är några av de medlemmar i Lions i Alvesta som nyligen samlades för att klä påskbjörkarna. Från vänster: Nils Forsberg, Ann-Christine Nilsson, Leif Holmgren, Sigvard Johansson, Lennart Samuelsson och Bengt Nilsson. Foto: Carsten Nilsson

ALVESTA. Lions i Alvesta har klätt och satt upp 75 påskbjörkar med fjädrar vid affärer och verkstäder i år - en tradition som funnits sedan 2005.
- Jag tror att många i Alvesta tycker att det är bra att vi gör det här, säger Sigvard Johansson, president i Lions i Alvesta.
Nyligen träffades 15 medlemmar i Lions i Alvesta för att fästa påskfjädrar på björkar.
De var utomhus på Lions gård på Värendsgatan. Det var ett unikt tillfälle för numera träffas de knappt alls.

Precis som många andra föreningar har de fått ställa in möten och aktiviteter med medlemmarna under pandemin.
Styrelsen har däremot träffats och lagt förslag. De förslagen har skickats till medlemmarna på mejl så att de har kunnat kommentera och godkänna dem.
Men aktiviteten med påskbjörkarna var utomhus så den kunde genomföras.
- Jag blev ändå förvånad över att det kom så många. Vi har inte sett varandra på ett halvår. Senaste medlemsmötet var i oktober och det var utomhus på gården, förklarar Sigvard Johansson, som slutar som president i Lions den 30 juni i år.
- Det senaste året har vi bara haft tre medlemsmöten, och det är en stor omställning särskilt för de äldre i föreningen.

Björkarna kläddes den 18 mars och placerades ut redan den 24 mars i Lions gula och lila färger, lagom inför påsken.
I år var det 75 affärer och verkstäder i Alvesta som hade beställt de populära påskfjädrarna av Lions som kostade 150 kronor styck.
Det är välbehövliga pengar eftersom Lions secondhand-verksamhet har varit stängd större delen av året. Men man har dock lyckats få till viss försäljning på andra sätt.

Nu är det dessutom klart att Lions i Alvesta för andra i rad året kommer ställa in Valborgsaktiviteten. Sigvard Johansson och alla andra hoppas att restriktionerna snart kommer att lättas så att normal verksamhet kan komma igång igen efter sommaren.

hans nilsson