Klik venligst
NYHETER 2021-7-17 KL. 16:45

Nu är det möjligt att spela tennis i Lönashult igen

Av Josefin Petersson

Nu är det möjligt att spela tennis i Lönashult igen
Det är de här som har gjort i ordning tennisbanan, från vänster, Lars-Gunnar Hugosson, Anders Svärd, Bo Thuresson, Börje Thuresson, Ingmar Lindström, Bengt-Eric Nilsson och Olle Ericsson. Foto: Josefin Petersson

LÖNASHULT. För snart 40 år sedan byggdes tennisbanan bakom Torsgården i Lönashult, där spelades det tennis fram till mitten på 90-talet. Nu har den rustats upp och från och med den här helgen kan de som vill spela tennis i Lönashult igen.
Från början var tennisbanan en ishockeyrink som byggdes 1970, sedan blev det omodernt med ishockey och de flyttade in i hallar. I stället byggdes det en tennisbana 1983, första tävlingen hölls 1986. Förr i tiden var banan så attraktiv att spelarna fick boka tid två veckor i förväg för att kunna spela tennis.
Allt arbete har alltid varit ideellt, däremot har de blivit sponsrade av Sparbanken Eken för att kunna genomföra arbetet den här gången. Men i sommar kommer det vara gratis att spela, för att öka intresset igen. Tidigare i år blev de tvungna att ta beslut om de skulle riva tennisbanan eller börja rusta upp den och arbetet med att rusta upp banan började i mars.
– Vi har bytt vissa av stolparna, satt dit rör i ovankanten för att stärka upp nätet som går runt, målat nya linjer, lagt ny massa på banan och även röjt ner buskar omkring och utmed vägen, det är ju meningen att vi ska ha roligt och kunna spela här, vi har gjort det för bygden, säger Bengt-Eric Nilsson.
Arbetet med tennisbanan har även bidragit med mycket för dem själva.
– Något som jag tycker har varit viktigt har varit den sociala biten, vi har kommit hit och kunnat både prata lite och arbeta, så det har ju blivit saker gjorda också såklart, säger Börje Thuresson.
Från och med den här helgen kommer det vara möjligt att spela tennis i Lönashult bakom Torsgården. De kommer även sätta upp lappar i Torne, Grimslöv och Vislanda där det finns telefonnummer om man har några frågor. Man måste däremot boka tid i en pärm som finns i en postlåda vid tennisbanan, i framtiden ska man kunna boka via nätet. Tennisbanan är däremot låst och nyckeln hämtas hemma hos Anders Svärd.
– Det är också fint för de äldre på Torsgården som kan titta ut genom fönsterna och det är lite aktivitet här igen, säger Börje Thuresson.

Josefin Petersson