NYHETER 2021-11-15 KL. 15:00

Moheda revygäng är tillbaka med en ny föreställning

Av Josefin Petersson

Moheda revygäng är tillbaka med en ny föreställning
De kör tio stycken föreställningar från och med den 12 november till den 21 november, detta ger 900 personer möjligheten att se föreställningen på Moheda bio. Foto: Pressbild

MOHEDA. För 14 år sedan skrev Gunilla Nilsson sitt första manus till revygänget i Moheda. De bestämde att de skulle spela lite revy och göra något kul och sen så har det fortsatt så, nu är det 14:e året som de kör en föreställning. Årets föreställning heter HÄLSOKO(N)ST VAD ÄR DET?.
Numera är det en hel historia mer likt en teaterföreställning med sånginslag så nu kallar de det för folklustspel. De är ett gäng på nio personer, fem av dem har varit med sedan starten. De träffas och övar cirka två gånger i veckan och börjar öva i slutet på augusti.
– Årets upplaga handlar om ett ungt par som har öppnat en hälsokostbutik och efter någon dag så kommer det in en kvinna som påstår att hon har hyrt samma lokal och i och med det så uppstår det ju lite förväxlingar däremellan. Båda träter om sin lokal och vill ha den givetvis men på slutet klaras allt upp och historien varvas med sång. I pausen så brukar vi ha lite mat och fika, så att folk kan sitta och träffas lite, säger Gunilla Nilsson.

De kör tio stycken föreställningar från och med den 12 november till den 21 november, detta ger 900 personer möjligheten att se föreställningen på Moheda bio.
– Det är ju fantastiskt roligt, vi satte ju igång då vi träffades i början på augusti och bestämde att vi sätter igång och träna och satsa på att kunna ta emot publik. Men då visste vi ju inte riktigt, men tack och lov så har det ju funkat och kommer väl förhoppningsvis att fungera, vi har längtat eftersom vi inte fick ha någon föreställning förra året, säger Gunilla Nilsson.


Josefin Petersson